Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

V paralelním obřím slalomu na Pinturaulta nikdo neměl

V Rakousku vládl Francouz. Alexis Pinturault vyhrál paralelní obří slalom Světového poháru v rakouském středisku Lech/Zürs. Ve finále francouzský slalomář porazil Nora Henrika Kristoffersena rozdílem jedenácti setin sekundy v součtu dvou jízd a připsal si 30. vítězství v seriálu. Jako první muž dokázal triumfovat v šesti různých disciplínách. Kryštof Krýzl, jediný český závodník ve startovním poli, z kvalifikace nepostoupil.

Alexis Pinturault a Švýcar Samyel Bissig
zdroj: ČTK/AP autor: Giovanni Auletta

Třetí místo v teprve druhém závodu mužů v této sezoně SP vybojoval Němec Alexander Schmid, který v duelu o bronz porazil domácího Adriana Pertla.

Jediný český zástupce Kryštof Krýzl do vyřazovací části nepostoupil. Čtyřiatřicetiletý sjezdař obsadil v dopolední kvalifikaci 49. místo a zůstal daleko za postupovou šestnáctkou i bodovanou třicítkou.

Pinturault, jenž byl v úvodním obřím slalomu sezony v Söldenu čtvrtý, se po dnešní výhře ujal vedení v průběžném pořadí SP. Druhý je Kristoffersen před vítězem ze Söldenu Lucasem Braathenem.

Je nám líto, video expirovalo.
Paralelní obří slalom vyhrál Pinturault

Muži - paralelní závod:

1. Pinturault (Fr.), 2. Kristoffersen (Nor.), 3. Schmid (Něm.), 4. Pertl (Rak.), 5. Bissig, 6. G. Caviezel (oba Švýc.), 7. Luitz (Něm.), 8. Hirschbühl (Rak.), ...49. K. Krýzl (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 2 z 38 závodů): 1. Pinturault 150 b., 2. Kristoffersen 125, 3. Braathen (Nor.) 113, 4. G. Caviezel 100, 5. Odermatt (Švýc.) 80, 6. Schmid 76.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články