Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Znovu s Rakouskem, teď v Linci. Musíme se soustředit na svůj hokej, hlásí Jalonen

První zápas vyhráli 5:1. Dnes čeká hokejové reprezentanty v Euro Hockey Challenge s Rakouskem v Linci odveta. V kádru finského kouče českého týmu Kariho Jalonena už není obránce Patrik Demel, pro něhož tak po jediném startu příprava s národním týmem před světovým šampionátem skončila. Volno budou mít brankář Štěpán Lukeš a útočník Jakub Flek. Utkání začne v 17:30. Zápas můžete sledovat v přímém přenosu od 17:10 na webu ctsport.cz.

Čeští hokejisté ve čtvrtek ještě trénovali ve Znojmě, kde se hrál úvodní zápas, a odpoledne vyrazili do dějiště dalšího utkání. Odcestovali dva gólmani, osm obránců a 13 útočníků. Hrát nebudou brankář Lukeš a útočník Flek, pro další část přípravy s nimi ale trenéři počítají. Oba se k národnímu týmu opět připojí v pondělí v Chomutově, kde začne třetí část přípravy.

Skončil naopak šestadvacetiletý zadák Litvínova Demel, jemuž trenéři poděkovali za odpracované dva přípravné kempy i zápas proti Rakousku. V přípravě národního týmu už pokračovat nebude.

Rakušané ve středu Jalonenův výběr moc netrápili. Češi vedli už v polovině utkání jednoznačně 5:0. Přesto novému šéfovi reprezentační střídačky znojemský zápas ledacos napověděl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Rakousko

"Neznal jsem jejich hráče a nemluvil jsem s jejich trenéry. Ale možná jsou Rakušané ve stejném procesu jako my. Nemají zatím ty nejlepší hráče, ale takhle to je. Pořád se o tom bavíme - hlavní věcí je, že se musíme koncentrovat na to, jaký hokej hrajeme my. To je hlavní věc," zdůraznil Jalonen.

A přestože se mu zamlouval přístup hráčů k zápasu, viděl i rezervy a prostor ke zlepšení. "Co zlepšit? Musíme si to zanalyzovat. Systém, ale i určité části hry. Musíme si také vyhodnotit, proč jsme dali jediný gól ze sedmi přesilovek. Asistent Martin Erat se o ně stará a snaží se je vylepšit. Měli jsme dost šancí, abychom dali víc než jeden gól," doplnil Jalonen.

"Máme za sebou zatím jen jeden zápas. Musíme hrát takhle i dál a ještě se zlepšovat. Myslím, že doma budou Rakušané asi o něco aktivnější, budou si více věřit. Čekám těžký zápas. Na téhle úrovni už není žádný soupeř jednoduchý. My musíme hrát hlavně svoji hru, jako jsme hráli ve středu. Pak si myslím, že to bude dobré," prohlásil útočník Patrik Zdráhal.

Další fáze přípravy na MS ve Finsku začne v pondělí v Chomutově a zakončí ji dvě utkání s Německem. Zápasy spadající rovněž do EHCh jsou na programu ve čtvrtek 14. dubna a rovněž na severu Čech o den později.

Soupiska Česka pro zápas v Linci:

Pavlát, Stezka - Jordán, Ščotka, Kaňák, Budík, Krejčík, Kučeřík, Bartejs, Kvasnička - P. Holík, Cienciala, Klapka, Fridrich, Černoch, O. Beránek, M. Lang, Kodýtek, P. Zdráhal, Navrátil, Hladonik, Bambula, Blümel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články