Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Změna v brankovišti. Švýcarských her se Will nezúčastní, premiéru prožije Kořenář

Reprezentační trenér Radim Rulík udělal dva dny před startem Švýcarských her v rámci druhé akce Euro Hockey Tour změnu na pozici brankáře. Místo Romana Willa z Pardubic byl dodatečně nominován debutant Josef Kořenář ze Sparty, jenž byl původně v kádru v pozici třetího gólmana jen pro tréninky. Přímý přenos úvodního utkání Česko – Finsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve čtvrtek od 17:30.

Willa čeká v dresu Dynama odvetný zápas čtvrtfinále Ligy mistrů na ledě finského celku Lukko Rauma a podle původních plánů se měl k reprezentaci připojit ve středu.

"Po poradě v rámci našeho realizačního týmu jsme přehodnotili strategii a chceme do turnaje nastoupit pouze s hráči, které máme v přípravném kempu od prvního dne. Proto jsme na soupisku dopsali Josefa Kořenáře, který s námi absolvoval už úvodní trénink v pondělí večer v Holešovicích," uvedl trenér Radim Rulík.

Jaká byla druhá nominace Radima Rulíka? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Kořenář doplnil Dominika Pavláta z Plzně a v roli náhradního gólmana se už s týmem od pondělka připravuje Adam Brízgala z Kladna, který v této roli byl už v listopadu před Turnajem Karjaly.

Jednatřicetiletý Will, jenž za národní celek nastoupil šestnáctkrát, se měl představit v reprezentačním dresu poprvé od loňského listopadu od Karjaly. Kořenář v této sezoně odchytal v extralize za Spartu 10 zápasů s průměrem 1,99 obdržené branky a s úspěšností 91,38 procenta. V NHL v sezonách 2020/2021 a 2021/2022 dostal příležitost v San Jose a Arizoně ve 12 duelech, měl průměr 3,10 a úspěšnost 90,1 procenta.

Jedná se už o třetí změnu oproti původní nominaci. Nemocné obránce Jakuba Galvase z Malmö a útočníka Davida Kaše z Litvínova nahradili v neděli zadák Filip Pyrochta z Mladé Boleslavi a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere.

Češi zahájí Švýcarské hry ve čtvrtek v Praze proti Finsku. Poté se přesunou do Curychu, kde o víkendu nastoupí proti domácí reprezentaci a Švédsku. Všechny české zápasy a víkendové duely zbylých soupeřů nabídne Česká televize v přímých přenosech, ať už na ČT sport, ČT2, nebo na ČT sport Plus.

Program vysílání:

Čtvrtek 14. 12.: Česko – Finsko (17:30 ČT sport a ČT sport Plus).

Sobota 16. 12.: Finsko – Švédsko (13:55 ČT sport Plus), Švýcarsko – Česko (17:40 ČT sport a ČT sport Plus).

Neděle 17. 12.: Česko – Švédsko (12:50 ČT2 a ČT sport Plus), Švýcarsko – Finsko (16:55 ČT sport Plus).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články