Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

SESTŘIH: Češky zužitkovaly proti Finkám převahu a vykročily do šampionátu vítězně

Povedený vstup do mistrovství světa. České hokejistky vyhrály v prvním duelu turnaje v americké Utice nad Finkami 4:0 a úspěšně vykročily za obhajobou bronzu z posledních dvou šampionátů. V dalším utkání se Češky střetnou s domácími Američankami, přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v noci z pátku na sobotu od 01:00.

České hokejové reprezentantky
zdroj: Hokejový nároďák žen

České reprezentantky pod vedením trenérky Carly MacLeodové rozhodly o prvních třech bodech do tabulky ve druhé třetině, kdy se prosadily shodně z dorážek Adéla Šapovalivová ve 28. minutě a Klára Hymlárová před druhou přestávkou.

Ve velké příležitosti byla ještě za bezbrankového stavu Tereza Vanišová, ta ale nedokázala zasunout puk do odkryté brány za bezmocnou gólmanku Sanni Aholaovou. Pojistky na první triumf přidaly v závěru do prázdné brány Natálie Mlýnková a Tereza Plosová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko – Česko

Až na opatrný začátek zápasu Češky kontrolovaly vývoj utkání a diktovaly tempo hry, přičemž Finky přestřílely 33:19. Brankářka Klára Peslarová čelila ojedinělým šancím Seveřanek a nakonec pohodlně vychytala čisté konto.

Hráčky národního týmu tak úspěšně vstoupily do turnaje, ve kterém je dále čekají oba zámořské týmy a na závěr skupiny ještě Švýcarky. Vzhledem k systému šampionátu mají jisté čtvrtfinále. Ve hře je z českého pohledu zisk třetího cenného kovu v řadě.

Mistrovství světa hokejistek v Utice (USA):

Finsko – Česko 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 28. Šapovalivová (Mlýnková, Hymlárová), 37. Hymlárová (Radová), 57. Mlýnková (Šapovalivová), 58. Plosová (Tejralová). Rozhodčí: Rapinová (USA), Nearyová – Clarkeová (obě Kan.), Ernstová (Něm.). Bez vyloučení. Diváci: 288.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články