Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Chceme být lepší a neustále růst, říká MacLeodová a vyhlíží další medaili z MS

Už dvakrát dovedla českou ženskou hokejovou reprezentaci k zisku cenného kovu a na nadcházejícím mistrovství světa si přeje pokračování medailové série. Kanadská trenérka Carla MacLeodová se s národním týmem připravuje na další vrcholný turnaj, který bude hostit americká Utica. Světový šampionát začíná 3. dubna a Česká televize nabídne přímé přenosy, úvodní utkání Finsko – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve středu od 21:00.

"Každý tým se bude snažit vyhrát medaili a my nejsme výjimkou. Chceme se dostat na pódium, být lepší a neustále růst," řekla MacLeodová v rozhovoru na webu Českého hokeje. "Všichni se připravujeme. Je to velká akce, jsme tu moc rádi a těšíme se na dobrodružství," doplnila jednačtyřicetiletá trenérka v Lake Placid, kde se reprezentace od středy připravuje.

Bývalá mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka převzala český národní tým po olympijských hrách v Pekingu a následně s ním uspěla na šampionátech v Dánsku a v Kanadě. "Mistrovství světa pro nás bude další velkou výzvou. Je to náš druhý rok ve skupině A, ale víme, že všechny týmy budou dobře připraveny. Celkově se všechny země herně zlepšují, takže očekáváme skvělý turnaj," poukázala MacLeodová na fakt, že se Češky dokázaly posunout do elitní části turnaje, a mají tak jistou účast ve čtvrtfinále.

Postup mezi pět nejlepších týmů zároveň znamená, že se reprezentace může už v první části MS utkat s Kanadou a USA, které ženskému hokeji dlouhodobě dominují. "Budeme bezpochyby připraveni na všechny týmy. Každý zápas bude hodně soutěživý. Obzvláště týmy ze Severní Ameriky dominovaly v poslední dekádě, ale přijde mi, že hodně evropských zemí dělá obrovské pokroky a my jsme jedna z nich," řekla MacLeodová.

Češky se na mistrovství připravují v Lake Placid, do dějiště olympijských her v roce 1980 je pozvaly Američanky. S úřadujícími mistryněmi světa si příští týden zahrají i přípravný zápas. "Partnerství mezi českým hokejem a americkým je skvělé. Jsme rádi, že s námi spolupracují a pomohou nám s přípravou," pochvalovala si MacLeodová. "Lake Placid má velmi bohatou hokejovou minulost, je skvělé se pohybovat v téhle sportovně orientované komunitě," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ceskyhokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články