Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vzhůru do Finska. Reprezentace odletěla do dějiště MS, k týmu se připojil i Dostál

Vstříc dějišti mistrovství světa ve Finsku vyrazila hokejová reprezentace. K týmu se již připojil i brankář Lukáš Dostál, sedmá posila národního týmu ze zámoří. Jednadvacetiletý gólman v této sezoně působil převážně na farmě Anaheimu v klubu San Diego Gulls, zasáhl ale i do čtyř zápasů Ducks v NHL.

Filip Hronek a David Krejčí při odletu do dějiště mistrovství světa
zdroj: Letní olympijské hry autor: Vondrouš Roman

"Pozvánka mě překvapila, ale jsem za ni mile rád a těším se," řekl Dostál. Svou roli v týmu ještě s trenéry neřešil, je ale připraven na vše. "Není to o mně, ale o týmu," podotkl odchovanec Komety Brno, jenž se dvakrát představil na juniorském světovém šampionátu.

Za seniorskou reprezentaci ještě nechytal. Premiérový start si může připsat v Tampere, kde úspěšně působil. "Reprezentovat je dětský sen. Ve Finsku jsem hrál, Tampere dobře znám, ale ještě jsem nebyl v nové hale. Těším se, že se do ní podívám," uvedl Dostál, který stejně jako další mimopražští hráči strávil noc na dnešek v hotelu a na letiště tak přijel v autobuse s většinou týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté odletěli na MS do Finska i s brankářem Dostálem

Z domova od rodiny na Letiště Václava Havla přijel kapitán Roman Červenka. Věří, že Češi na druhém vrcholu sezony uspějí lépe než na olympiádě v Pekingu, kde vypadli v předkole play-off. "Věřím, že máme dobrý tým a šance na úspěch určitě je. V posledních zápasech jsme ukázali kvalitu a věřím, že stejně dobře vstoupíme do turnaje," přál si šestatřicetiletý útočník, jehož čeká start na devátém MS.

Svěřence finského trenéra Kariho Jalonena ještě během dne čeká první trénink v Tampere, kde odehrají sedm zápasů základní skupiny B. Prvním soupeřem českého výběru, který bude usiloval o první medaili od roku 2012, budou v sobotu hokejisté Velké Británie.

"Musíme jít den po dni, zápas po zápasu. Šampioni neuvažují, jaký výsledek uhrají ve finále. Musíme se soustředit na každý jednotlivý zápas a dokázat se nachystat na ten další. Hodně jsme o našem cíli mluvili. Všichni ví, že když jedeme na mistrovství světa, máme vždy dokázat něco velkého," uvedl Jalonen.

Dvaašedesátiletý kouč po únorové olympiádě v Pekingu nahradil Filipa Pešána a čeká ho tak první velká akce na české střídačce. "Jsem realista a vím, že můžeme vyhrát zlato, ale pouze když půjdeme den po dni a zápas po zápasu," dodal Jalonen, jenž na MS dvakrát vedl rodnou zem a v roce 2016 s Finskem získal stříbrné medaile.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články