Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Veletoče na Slovensku. Banská Bystrica přišla o titul po zásahu svazu

Banská Bystrica mistrem zkráceného ročníku slovenské ligy? To už neplatí. Po zásahu Výkonného výboru svazu o udělený titul kvůli pandemii koronaviru klub přišel. Ligová rada původně 12. března týmu pomyslnou korunu hokejového mistra udělila s odůvodněním, že podle řádů nebyla jiná možnost.

Slovenští příznivci ledního hokeje
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Akceptujeme to a jsme rádi, že se tím ukončila traumatizace hlavně sportovní veřejnosti, kterou vyvolalo první rozhodnutí. Pohotová reakce výkonného výboru hokejového svazu zabránila znevažování jména našeho klubu a vytváření dojmu, že jsme si titul přidělili sami," uvedl klub na svém webu.

Banskobystričtí, kteří ovládli slovenskou nejvyšší soutěž v předchozích třech ročnících, vedli tři kola před koncem nadstavbové části o 1. až 6. místo o 12 bodů před bratislavským Slovanem. O další dva body zaostávaly Košice.

Slovan Bratislava už dopředu informoval vedení soutěže, že stříbrné medaile nechce. Rovněž Košičtí odmítli v polovině března bronzové medaile udělené od zeleného stolu. Oba kluby zároveň vyjádřily nesouhlas s vyhlášením výsledků a korunovací Banské Bystrice mistrem.

Košice v dopise šéfovi soutěže Richardu Lintnerovi zopakovaly předešlá vyjádření, že by se podobně jako v ostatních hlavních evropských ligách mistr a další medailisté vyhlašovat neměli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články