Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Gagarinův pohár vítěze nepozná, vedení KHL rozhodlo o zrušení letošního ročníku

Ani Kontinentální hokejová liga se letos nedohraje. S ohledem na vývoj pandemie koronaviru rozhodlo vedení soutěže o zrušení zbytku sezony. KHL byla minulé úterý přerušena před startem čtvrtfinálových duelů do 10. dubna. Mistr korunován nebude.

Hráči CSKA Moskva slaví vstřelenou branku
zdroj: Facebook - KHL.en

"Bohužel musíme ukončit sezonu. Nebylo to jednoduché rozhodnutí. My i fanoušci bychom rádi viděli pokračování boje o Gagarinův pohár, ale v tuto chvíli je zdraví hráčů, jejich blízkých, zaměstnanců i fanoušků samozřejmě na prvním místě," uvedl prezident soutěže Alexej Morozov.

Vedení ligy původně uvažovalo o dokončení play-off třeba i v červnu a červenci, nicméně nakonec od tohoto nápadu ustoupilo. Důvodem je podle oficiálního vyjádření vedle bezpečnostních opatření, jež brání cestování, i sportovní hledisko. Některé kluby, které do čtvrtfinále postoupily, v něm nemohly pokračovat.

V semifinále Západní konference měly hrát Petrohrad s Jokeritem Helsinky a v moskevském derby CSKA s Dynamem. Ve Východní konferenci tvořily dvojice Kazaň s Ufou a Nur-Sultan s Novosibirskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvůli pandemii koronaviru byl zrušen zbytek ročníku KHL

Kvůli opatřením ve Finsku při pandemii se ovšem 14. března odhlásil Jokerit, který byl nucen předčasně ukončit ročník. Za dva dny jej následoval kvůli restrikcím v Kazachstánu Nur-Sultan. Vedení KHL nejdříve uvažovalo o dohrání play-off se šesti účastníky, ale postupnými kroky při vývoji v Rusku došlo až ke zrušení soutěže.

Možný plán dohrání soutěže v červnu a červenci narážel na problémy s přípravou na další sezonu. "KHL by musela měnit pravidla přestupových oken, odložit start nového ročníku do pozdějšího data a zredukovat počet zápasů. Jelikož pro osmnáct celků už sezona skončila, začneme připravovat tu následující," uvedlo v prohlášení vedení KHL.

"Věříme, že současná situace příští sezonu nezasáhne a začne v obvyklém čase, jak jsou kluby a fanoušci zvyklí," dodal Morozov.

V Evropě pokračuje soutěž už jen v Bělorusku, kde má začít 27. března finále mezi Juností Minsk a Soligorskem. Přerušené jsou v Severní Americe NHL a nižší AHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články