Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kanonýr Kubalík: Nikdo neví, co bude. Dohrávat soutěž za dva měsíce si ale představit nedokážu

Prožíval životní sezonu, ale stejně jako většina českých sportovců působících v zahraničí se kvůli pandemii koronaviru přesunul domů. Hokejista Dominik Kubalík letos zářil v dresu Chicaga a patřil mezi nejlepší nováčky NHL. Teď už je ale doma v Plzni a čeká, kdy se zámořská soutěž znovu rozjede.

Útočník Chicaga Dominik Kubalík
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Mike Wulf

Na kontě měl rodák z Plzně před pozastavením soutěže třicet gólů a mezi nováčky NHL byl v této kategorii suverénně nejlepší. Svou jubilejní třicátou branku přidal do sítě San Jose, hned další den byla pak soutěž přerušena. 

Zatím není jasné, kdy bude mít možnost přidat další přesnou trefu. "Padly nějaké varianty, že se to bude dohrávat v létě, ale zatím toho moc nevím, ale asi si nedovedu teď moc představit, že se za dva měsíce vrátím a bude se dohrávat sezona," říká Kubalík

Je nám líto, video expirovalo.
Kubalík: Nedovedu si představit, že se za dva měsíce bude dohrávat sezona

Normálně by se asi jeden z největších adeptů na Calder Memorial Trophy, tedy ocenění pro nejlepšího nováčka sezony, chystal na zápas, zatím ale volný čas využívá spíš k odpočinku.

Kvůli nejistému stavu ale nechce zahálet. "Určitě plánuju něco dělat, protože člověk neví, co bude. Zatím jsou informace takové, že budu osm týdnů v Čechách, ale jelikož se to mění, tak uvidíme, co bude," shrnul Kubalík.

V NHL letos Kubalík v 68 zápasech zaznamenal kromě 30 branek i 16 asistencí. Do Chicaga přestoupil ze švýcarského Ambri-Piotta, kde se v loňské sezoně stal nejproduktivnějším hráčem soutěže. 




Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články