Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Talenty hledá Český parahokej na celorepublikových rozvojových kempech

Český parahokej uspořádal po celé České republice rozvojové kempy, na nichž hledá mladé talenty pro budoucí reprezentaci národního týmu. Jedním z kempů, kam zavítaly české naděje, byl i ten v Praze, kam zavítalo 12 mladých parahokejistů.

Je nám líto, video expirovalo.
Kempy parahokejistů poskytují mladým talentům prostor k rozvoji

Parahokejový kemp trvá čtyři dny a na první letošní zastávku v pražských Holešovicích zavítalo 12 mladých parahokejistů. Základy parahokeje si vedle mladých talentů vyzkoušeli i žáci Základní školy Umělecká, kterou navštívil v rámci Para Tour Zdeněk Krupička.

V České republice není žádná juniorská parahokejová liga, a tak jsou kempy jednou z mála možností, kde se mohou mladí parahokejisté rozvíjet a předvést se i před reprezentačními trenéry. "Jsou tu kluci, kterým je dvanáct třináct let. Sice mají čas, ale právě proto je pořád zveme na tyhle kempy, protože je můžeme mít na očích a můžeme se dívat a pozorovat je, jak se zlepšují, a doufám, že jednou tu pozvánku dostanou." uvedl trenér parahokejové reprezentace Jakub Novotný. 

Všichni účastníci prožijí čtyři dny plné parahokeje. Na ledě se potkají s parahokejovými legendami i současnými hvězdami. "Mám rád Zdeňka Hábla a Filipa Veselého," přiznal jeden z účastníků Šimon Král. Během roku se koná po celé republice pět takových kempů. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články