Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Szturc proti Lotyšsku dvakrát skóroval a táhl v přípravě na MS českou dvacítku

Závěrečnou herní přípravu před mistrovstvím světa zahájila česká reprezentace do 20 let vítězstvím nad Lotyšskem 6:3. Dva góly vstřelil v kanadském Halifaxu Gabriel Szturc. Generálka čeká svěřence trenéra Radima Rulíka v noci na pátek SEČ proti Švýcarsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi v přípravě na MS hokejistů do 20 let porazili Lotyše

Český tým jako první inkasoval ve 4. minutě, ale ještě v úvodní třetině skóre otočil. Definitivně mladí reprezentanti zápas rozhodli v polovině závěrečné části, kdy se během dvou minut trefili Szturc, David Moravec a Ondřej Becher.

Jiříček se připojí na Štědrý den

Obránce David Jiříček by se k juniorské reprezentaci chystající se na mistrovství světa v Kanadě měl připojit na Štědrý den. Jeden z klíčových hráčů výběru trenéra Radima Rulíka, jenž působí na farmě Columbusu v Clevelandu, tak předtím odehraje ještě jeden nebo dva zápasy v nižší AHL.

Do hry zatím nezasáhl Jiří Kulich, nejlepší střelec letošního mistrovství světa hráčů do 18 let, který by měl patřit mezi klíčové hráče národního mužstva. Nenastoupili ani obránci Stanislav Svozil s Davidem Špačkem a útočníci Jakub Kos s Eduardem Šalém.

Do mistrovství světa v Halifaxu a Monctonu vstoupí česká dvacítka v noci na úterý 27. prosince zápasem proti domácí Kanadě.

Česko - Lotyšsko 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)

Branky: 28. a 50. Szturc, 11. Marcel, 17. Chmelař, 51. Měchura, 52. Becher - 4. Dukurs, 34. Ozolinš, 57. Cjunskis.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články