Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta prodloužila smlouvu s Kudrnou, odchází Smejkal a Kanaďan Blain

Andrej Kudrna bude v extralize i nadále hájit barvy Sparty, s níž slovenský útočník uzavřel novou roční smlouvu. V týmu Pražanů naopak končí další útočník Jiří Smejkal a kanadský obránce Jeremie Blain. O novinkách v kádru informoval v pořadu Sparta On Air sportovní ředitel klubu Petr Ton.

Andrej Kudrna ze Sparty dává gól K. Varům
zdroj: ČTK autor: Roman Vondoruš

Osmadvacetiletý Kudrna obléká dres Sparty už od roku 2015. V poslední sezoně si slovenský reprezentant připsal ve 49 zápasech základní části 29 bodů za deset branek a 19 asistencí. "Jsme rádi, že jsme se s Andrejem na novém ročním kontraktu dohodli," pochvaloval si Ton.

"Nedomluvili jsme se naopak na podmínkách pokračování s Jeremiem Blainem. V týmu nebude ani Jirka Smejkal, který se rozhodl, že to po dobré sezoně zkusí v zahraničí. Každý touží dostat se do ciziny, my budeme věřit, že kdyby se vracel, bude tím jeho klubem právě Sparta," řekl Ton.

Třiadvacetiletý Smejkal byl čtvrtým nejproduktivnějším sparťanem v základní části předčasně ukončené sezony. Během 47 utkání nastřádal 31 bodů (13+18) a vysloužil si i první dva reprezentační starty v kariéře.

"Rozhodl jsem se využít nabídku ze zahraničí. Doufám ale, že dres Sparty ještě někdy obléknu," podotkl Smejkal. "O Jirku je zájem z Finska, Švédska i z dalších lig," uvedl před měsícem pro server hokej.cz hráčův zástupce Robert Spálenka.

"Loni na podzim se objevilo i něco směrem ke KHL, teď jsou ve hře varianty ve Skandinávii. Všichni víme, že tamní ligy nabízejí poměrně dobrou příležitost k tomu, aby si hráči řekli o šanci v Americe. A přesně tohle Jirku oslovilo," doplnil Spálenka.

Na jména nových tváří ve Spartě si musí fanoušci ještě týden počkat. "Ohledně posil je třeba vydržet do 1. května, neboť hráči jsou v klubech vázaní smlouvami do konce dubna," připomněl Ton.

Novou posilu přivítali Ton se sportovním manažerem Jaroslavem Hlinkou v realizačním týmu. Od 1. dubna je jeho novým členem bývalá velká opora Sparty Pavel Šrek.

"Končí na pozici asistenta dorostu a přesouvá se ke mně a k Jardovi do kanceláře. Bude mít na starosti vyloženě věci spojené s mládeží; administrativu, přestupy a různé další věci," nastínil Ton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články