Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenérské složení Litvínova je kompletní. K Országhovi přichází Sýkora

Po třinácti letech se vrací na lavičku Litvínova. Trenér Václav Sýkora bude asistentem nového hlavního kouče "chemiků" Vladimíra Országha. Sýkora se také dohodl s klubem, který se zachránil mezi extraligovou elitou až v posledním kole základní části, na dvouletém kontraktu.

Václav Sýkora
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Pro mě byl volbou číslo jedna. Když jsem se dozvěděl, že se naskytla taková možnost, tak nebylo co řešit. Václav je zkušený trenér, který má obrovský přehled. Trénoval ve špičkových ligách a já se rád obklopuji lidmi, kteří mě mohou obohatit, takže se na naši spolupráci velmi těším," uvedl Országh.

Sýkora, jenž naposledy působil na střídačce Soči v KHL, vedl Litvínov jako hlavní trenér pět let. "Silným důvodem pro můj návrat bylo vedení a trenérský štáb, který se v Litvínově složil. Odstup od doby, kdy jsem tu působil, je už velký, ale prostředí se až tolik nezměnilo," řekl Sýkora, jenž Severočechy vedl naposledy v letech 2005 až 2007.

Stejně jako v Soči bude spolupracovat i s Pavlem Hynkem, který se stal sportovním ředitelem Vervy. Hlavním úkolem nového vedení bude výrazně zlepšit výsledky klubu, který v této sezoně až do posledního kola bojoval o udržení se mezi elitou.

"Samozřejmě je pro mě výzvou pomoci dostat Litvínov na jiné pozice, než se pohyboval v posledních sezonách. Láká mě práce zde, protože Litvínov je hokejová bašta se silnou fanouškovskou základnou," dodal Sýkora, jenž vedle Ruska trénoval i ve Finsku. V Česku vedl také Kladno, Spartu, Pardubice, Znojmo, Chomutov a Hradec Králové. Se Spartou a Pardubicemi získal mistrovský titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články