Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Legendu střídá další klubová ikona. Dopitu nahradí ve Vsetíně Srdínko

Po Jiřím Dopitovi převezme prvoligový Vsetín v pozici hlavního trenéra další klubová legenda. Bývalého vynikajícího centra nahradí Jan Srdínko, který se společně s Dopitou radoval během aktivní kariéry z pěti mistrovských titulů v žluto-zeleném dresu.

Jan Srdínko
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Nyní budeme společně pracovat na složení kádru, zahájení letní přípravy a podobně. Nebude to jednoduché jako v předchozích sezonách, protože dosah platných vládních omezení je znatelný a ovlivňuje nás všechny," uvedl jednatel klubu Daniel Tobola.

Srdínkovým asistentem bude Luboš Jenáček, který spolupracoval i s Dopitou. "Moc se na vsetínské angažmá těším. Věřím, že budeme hrát dobrý hokej, na Lapač bude chodit hodně fanoušků a že se nám bude dařit," řekl Srdínko, který v pražské Slavii trénoval od roku 2014. Asistentem u A-týmu byl poslední tři sezony.

Srdínko se vrací do známého prostředí. Za valašský klub hrál jako obránce v letech 1994 až 2001 a radoval se z pěti extraligových titulů. Následně přestoupil do Sparty a v roce 2002 přidal šestý triumf. Víckrát se radovali jen Dopita (sedmkrát) a Ondřej Kratěna (osmkrát). Připomeňte si dominanci vsetínské dynastie prostřednictvím Archivu Z.

Dopita skončil u vsetínského mužstva po čtyřech letech, během nichž s ním postoupil do druhé nejvyšší soutěže. V této sezoně první ligy skončili jeho svěřenci v základní části na třetím místě, načež soutěž předčasně ukončila pandemie koronaviru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články