Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kolegové i soupeři. Finále Světového poháru nabídne individuální souboje

Toronto – Finále Světového poháru nabídne kromě bitvy Výběru Evropy proti Kanadě zajímavé individuální souboje. Hráči či trenéři, kteří v nedávné historii ještě stáli na stejné střídačce nebo polovině ledu, se nyní postaví proti sobě: jako třeba gólmani Halák s Pricem, kteří před šesti lety působili společně v Montrealu. Atraktivní souboj se odehraje i na trenérských lavičkách, Ralph Krueger a Mike Babcock totiž společně dovedli Kanadu k olympijskému zlatu v Soči.

Carey Price
zdroj: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports

Gólmani, kteří se ve finále Světového poháru postaví každý na jinou stranu barikády, ještě před šesti lety působili v jednom zámořském klubu. Brankáři Carey Price a Jaroslav Halák byli oba v roce 2010 gólmany Montrealu.

Klub ale nemohl držet dva vynikající brankáře a musel se rozhodnout pro jednoho z nich. Price i Halák byli v dobré formě i ideálním věku a vedení Canadiens muselo vyřknout konečné rozhodnutí. Za budoucnost Montrealu byl nakonec označen Carey Price a Halák byl "odeslán" do St. Louis.

Jaroslav Halák
zdroj: USA TODAY Sports autor: Nick Turchiaro

Rozhodnutí kanadského klubu nebylo rozhodně špatné, naopak, Price je v současnosti nejen stále jistotou Montrealu, ale také světovou brankářskou superstar s hvězdnou budoucností. Také Halák ale v dresu New York Islanders předvádí kvalitní výkony, v jeho neprospěch mluví snad březnové zranění, nyní je už ale opět ve formě. Ve finále Světového poháru se Halák s Pricem postaví proti sobě, a budou tak po šesti letech moci ukázat, zda Montreal před lety učinil správné rozhodnutí.

Krueger versus Babcock – v Soči kolegové, nyní rivalové

Další pomyslný individuální souboj se bude odehrávat na střídačkách, kde se proti sobě v trenérské pozici postaví rodák z Winnipegu Ralph Krueger za Výběr Evropy a na kanadské straně Mike Babcock. Krueger s Babcockem se velmi dobře znají jako soupeři, ale také jako kolegové.

Ralph Krueger působil v letech 1998–2010 jako hlavní kouč švýcarské hokejové reprezentace. Tým helvétského kříže dovedl Krueger na olympijských hrách ve Vancouveru v zápase s Kanadou v základní skupině až do nájezdů. Javorovým listům Švýcaři sice podlehli, ale i přesto to byl pro švýcarský tým nevídaný úspěch. Kanadu vedl právě Mike Babcock a už tehdy se jednalo o světový výběr, který nakonec olympiádu ovládl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve finále Světového poháru se proti sobě postaví bývalí spoluhráči

"Zkušenosti z Turína nebo z Vancouveru, kde jsme s Kanadou prohráli až po nájezdech, mi pomohly předávat hráčům poselství, že hokej je dost spravedlivá hra a že ve finále jen individuální talent ani dovednosti nikdy neporazí ten tým, který tvrdě pracuje," řekl před finále Světového poháru Krueger.

Úspěchy Ralpha Kruegera dokonce motivovaly kanadský svaz k tomu, aby ho angažoval pro olympijské hry v Soči, kde právě společně s Mikem Babcockem dotáhl Kanadu k dalšímu zlatu. Ve finále Světového poháru ale stojí tito kouči opět proti sobě.

Zdroj
ČT sport, http://thehockeywriters.com/

Hlavní zprávy

Nejčtenější články