Evropa bude ve finále postrádat slovenského střelce Gáboríka

Toronto – V loňské sezoně v dresu Los Angeles Kings sice nasázel jen 12 gólů, na Světovém poháru se ale Marián Gáborík trefil už dvakrát a další branky plánoval slovenský ostrostřelec přidat i ve finálové sérii s Kanadou. Jenže jak se říká, člověk míní a pánbůh mění. Zranění nohy Gáboríka podle vyjádření generálního manažera Kings Deana Lombardiho vyřadí na osm týdnů a zmešká tak i start sezony NHL. 

Marián Gáborík v utkání se Švédskem
zdroj: ČTK/AP/Nathan Denette

Gáborík opouštěl halu Air Canada Centre o berlích, ale trenér Výběru Evropy Ralph Krueger pouze uvedl, že má zranění v dolní části těla a bude o jeho stavu jasno až po dalších vyšetřeních. Podle generálního manažera Evropy Miroslava Šatana si Gáborík zranil nohu po zásahu pukem.

Gáborík se trefou na 1:1 (ve 37. minutě) podílel na vítězství nad Švédy 3:2 v prodloužení. Výběr Evropy díky němu bude bojovat o triumf ve finálové sérii s Kanadou na dva vítězné zápasy, první se hraje ve středu ve 2:00 a sledovat ho můžete na ČT sport a našem webu.

Na turnaji slovenský útočník zaznamenal ve čtyřech duelech dva góly. V uplynulé sezoně NHL si v dresu Los Angeles připsal v 54 zápasech 22 bodů za 12 tref a 10 asistencí, ve čtyřech utkáních play off zaznamenal jednu přihrávku.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Švédsko - Výběr Evropy: Gáborík - 1:1 (37. min.)
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články