Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hossa: Snažíme se reprezentovat naše malé Slovensko

Toronto - Tým Evropy byl před začátkem turnaje lehce podceňován, nyní nastoupí proti Kanadě ve finále. O zlaté medaile bude bojovat hned šestice Slováků, mezi nimiž je i Marián Hossa, který se během své bohaté kariéry v dresu Slovenska nedočkal žádného většího úspěchu. Nyní to chce ve smíšeném týmu alespoň částečně změnit.

Marián Hossa
zdroj: PA autor: Jacques Boissinot

Byl na osmi světových šampionátech, čtvero olympijských hrách i na Světovém poháru, ale na medaili si zatím nesáhl. Co se mu nepodařilo v dresu Slovenska, toho se dočkal hned při premiéře s Výběrem Evropy. Zbývá otázka, jakou barvu bude medaile mít.

Sedmatřicetiletý trojnásobný vítěz Stanleyova poháru spolu s pěti krajany vnímá účinkování ve smíšeném evropském týmu tak, že reprezentuje i svoji zemi. "Těší nás, že jsme ve finále. My se snažíme reprezentovat naše malé Slovensko," řekl zkušený útočník, jehož největšími úspěchy v barvách Slovenska byla čtvrtá místa z MS 2004 v Praze a Ostravě a olympijských her ve Vancouveru 2010.

Přestože je Výběr Evropy poskládaný z řady osobností z NHL, šance na úspěch mu odborníci nedávali. "Hodně lidí tomuto týmu moc nevěřilo a nakonec se objevíme proti momentálně nejlepšímu týmu na světě ve dvou, možná ve třech zápasech. Jsem rádi, kde jsme. Je to fantastické. Dostali jsme se do finále, je to obrovský úspěch a samozřejmě uděláme maximum, abychom ještě překvapili," prohlásil Hossa.

Jediný tým, co nemá hymnu

Spolu se slovenskými spoluhráči je rád, že tým postupně získával v jejich zemi stále větší podporu. "Myslím si, že teď to sleduje víc a víc lidí a my z toho máme radost. Za tu podporu fanouškům děkujeme," vzkázal Hossa.

Jediný tým, který před zápasy neslyší hymnu, si vychutnává úspěšnou jízdu turnajem. Ve skupině pokořil Spojené státy americké (3:0) i Česko (3:2 v prodloužení) a v semifinále si poradil se Švédskem (3:2 v prodloužení). Kanadě se bude snažit oplatit porážku ze základní skupiny A 1:4.

"Chvilku si užijeme radost z postupu, ale potom budeme muset přepnout a chystat se na silný kanadský tým. Oslava žádná nebude, ještě jsme vlastně nic nevyhráli. Uvidíme, co se stane po turnaji," dodal Hossa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články