Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

SOUHRN 41. KOLA: Liberec to na Spartu umí. Náskok Kladna se snižuje

Boj o záchranu v extralize slibuje drama až do konce. Trojice nejohroženějších týmů ve 41. kole zvítězila a náskok jedenáctého Kladna, které prohrálo 1:4 v Hradci Králové, na poslední Pardubice se ztenčil na osm bodů. Dynamo vyhrálo 3:2 v nájezdech v Karlových Varech, znovu ale přišlo o plný bodový zisk v úplném závěru. Litvínov přejel Plzeň 5:1 a Vítkovice udolaly 1:0 Zlín. Jediný gól stačil i Kometě v taháku kola s Třincem. Mladá Boleslav vyhrála šestý z posledních osmi duelů, Olomouc přehrála 3:0. V dohrávce vyzrál Liberec i počtvrté v sezoně na Spartu.

Radost hokejistů Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Litvínov - Plzeň 5:1

V pravou chvíli zabral Litvínov. Chemici dokázali poprvé v sezoně skolit favorizovanou Plzeň a na předposledním místě bodově odskočili Pardubicím. Severočeši rozhodli o vítězství 5:1 třemi góly ve druhé třetině. Dva zásahy si připsal kapitán Viktor Hübl, který v utkání zároveň překonal rekord v počtu odehraných utkání v základní části.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Plzeň

Vítkovice - Zlín 1:0

Vítkovice si poradily se Zlínem a uspěly ve druhém utkání za sebou. Ostravanům k výhře nad Berany stačil jediný gól, který vstřelil nejlepší střelec týmu Roberts Bukarts. Brankář Miroslav Svoboda udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Zlín

Karlovy Vary - Pardubice 2:3 SN

Poslední Pardubice vyhrály v Karlových Varech 3:2 po samostatných nájezdech a porazily Energii poprvé po čtyřech prohrách. Dynamo bodovalo počtvrté za sebou, z toho podruhé vyhrálo, ale na posledním místě nově ztrácí na Litvínov bod. Východočeši stejně jako v neděli proti Mladé Boleslavi sahali po plném bodovém zisku, ale v čase 59:58 vyrovnal na 2:2 Jakub Flek. Duel rozhodl v rozstřelu Jan Mandát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Pardubice

Hradec Králové - Kladno 4:1

Počtvrté za sebou odjeli hokejisté Kladna z ledu bez zisku byť jediného bodu. A jelikož o udržení bojující Vítkovice, Litvínov i Pardubice znovu bodovaly, začíná se sestupové pásmo k Rytířům znovu přibližovat. Hradec Králové doma zvítězil v poklidu 4:1, když jediný gól inkasoval až v poslední minutě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Kladno

Brno - Třinec 1:0

Ve šlágru kola zdolala Kometa Brno na svém ledě třinecké Oceláře 1:0. Jedinou branku v duelu dvou posledních českých mistrů dal ve 46. minutě v přesilovce Američan Peter Mueller. Kometa bodovala v desátém domácím zápase za sebou a devět z těchto duelů vyhrála. Brankář Vejmelka vychytal potřetí v sezoně čisté konto. Třinec zakončil sérii čtyř venkovních utkání za sebou druhou porážkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Třinec

Mladá Boleslav - Olomouc 3:0

O druhé výhře Mladé Boleslavi za sebou rozhodli po nahrávkách Jakuba Klepiše Jan Stránský a Adam Zbořil, konečný výsledek 3:0 stanovil Ondřej Najman. Brankář Justin Peters udržel podruhé v sezoně a poprvé v mladoboleslavském dresu čisté konto. Olomouc vyšla bodově naprázdno po šesti utkáních.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Olomouc

Sparta - Liberec 2:6

Liberec ukázal, že to na Spartu umí. Vyhrál i počtvrté v sezoně, tentokát 6:2. Hattrickem přispěl k úspěchu Severočechů Libor Hudáček. Slovenský útočník vylepšil bilanci na 11 branek z posledních šesti duelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Liberec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články