Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hudáček nasázel Spartě tři góly a Liberec měl znovu navrch

Liberec na Spartu prostě umí, Pražany porazil i počtvrté v sezoně – dohrávce 41. kola 6:2. Bílí Tygři zvýšili náskok v čele tabulky před druhou Plzní už na osm bodů. Sparta potřetí za sebou nebodovala a promarnila možnost na posun ze třetí pozice. Hattrickem přispěl k úspěchu Severočechů slovenský útočník Libor Hudáček.

Libor Hudáček slaví gól se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"První třetina hodně ovlivnila zápas. Dostali jsme tři góly a dva jsme Liberci darovali. Je to pro nás teď těžké, dovolujeme soupeřům snadno dávat góly. Nikdo nám s tím ale nepomůže a musíme se s tím sami poprat," řekl trenér Sparty Uwe Krupp po páté prohře z posledních šesti duelů.

Machovský v páté minutě ještě kryl Musilovu šanci, ale vzápětí po Zacharově průniku dostal puk do sparťanské branky z brankoviště Krenželok. I když se mu to povedlo bruslí, gól platil.

V polovině první třetiny Bílí Tygři znovu udeřili, Knotovu střelu od modré čáry tečoval úspěšně Lenc. Ve 12. minutě ve středním pásmu srazil Kalina vysoký lob rukou před rozjetého Valského, který po úniku oslavil návrat do libereckého dresu gólem.

Sparta se radovala poprvé o 24 sekund později. Řepík ideálně uvolnil na pravém kruhu obránce Piskáčka, který zamířil do odkryté branky. V závěru úvodního dějství Hrachovina odolal při Hanouskově vyloučení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Liberec

Po 37 sekundách druhé části hosté opět vedli o tři góly a předcházela tomu další ztráta domácích ve středním pásmu. Birner založil protiútok, při kterém v přečíslení předložil puk Hudáčkovi, který se nemýlil.

Po 63 sekundách závěrečné části se dočkala Sparta snížení. Smejkal objel branku, nahodil puk bekhendem a Šmíd si jej nešťastně nohou srazil do vlastní branky. Ve 44. minutě mohl opět Smejkal dostat domácí na kontakt, ale Hrachovina zasáhl.

"Gól ve třetí třetině nás nakopl, hra se zlepšila, ale zase jsme pak dostali gól. Pak už se jen dohrávalo. Bylo vidět, že si Liberec věří, a dělali si tam už, co chtěli. My jsem byli hodně pod dekou," prohlásil útočník Jiří Smejkal.

V čase 48:40 naopak na druhé straně využil přesilovku při Kudrnově trestu po Birnerově přihrávce Hudáček. V další početní výhodě 163 sekund před koncem ještě Hudáček dovršil z dorážky hattrick a vylepšil si bilanci na 11 branek z posledních šesti duelů.

"Zbytečně jsem nic nevymýšlel. Při prvních dvou gólech jsem zbytečně akce nepřekombinoval, ale naopak se je snažil jednoduše zakončit. Potom jsem tam měl dvě šance, které jsem nedal, tak za mnou přišel trenér, ať nad tím moc nedumám a prostě to znova zjednoduším, dám třetí gól a zaplatím do týmové kabiny. Při třetím gólu se puk potom odrazil ke mně a stačilo to jen zvednout pod břevno," prohlásil Hudáček.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:6 (1:3, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Piskáček (Řepík, Rousek), 42. Smejkal - 6. L. Krenželok (M. Zachar, Marosz), 10. Lenc (Knot), 12. Valský, 21. L. Hudáček (Lenc, Birner), 49. L. Hudáček (Birner, Šmíd), 58. L. Hudáček (Birner, Šmíd). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 9606.

Sparta: Machovský - Blain, Kalina, Piskáček, Koistinen, M. Jandus, Tomáš Dvořák, od 41. navíc Poizl - Řepík, Smejkal, Rousek - Říčka, Sukeľ, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, T. Pšenička. Trenér: Krupp.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Hanousek, Derner, Graborenko, Kunst - Lenc, L. Hudáček, Birner - Zachar, Marosz, A. Musil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, D. Špaček, Rychlovský. Trenér: Augusta.

Uwe Krupp (Sparta): "Liberec opět dokázal skórovat v pravou chvíli a gól na 2:5 rozhodl. Je to pro nás teď těžké, dovolujeme soupeřům snadno dávat góly. Nikdo nám s tím ale nepomůže a musíme se s tím sami poprat."

Patrik Augusta (Liberec): "Jsme spokojení s předvedenou hrou i s výsledkem. Odehráli jsme tady velice dobré utkání. V první třetině jsme si pomohli třemi brankami, což udalo ráz utkání. A když se soupeř vždycky malinko nadechl prvním nebo pak druhým gólem, tak jsme se dokázali zkoncentrovat a vrátit do hry."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články