Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Svoboda vychytal Zlín, o hubené výhře Vítkovic rozhodl Bukarts

Vítkovice si poradily se Zlínem a uspěly se ve druhém utkání za sebou. Ostravanům k výhře nad Berany stačil jediný gól, který vstřelil nejlepší střelec týmu Roberts Bukarts. Brankář Miroslav Svoboda udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Miroslav Svoboda se raduje z výhry
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Je to samozřejmě radost, ale musíme jít dál. Chybí ještě jedenáct zápasů a pro nás je to teď taková malá baráž. Nevím přesně, jaký máme v tabulce aktuálně náskok. Není čas na nějaké extra oslavy, ale spíše na práci dopředu," řekl Svoboda, který si připsal 26 úspěšných zákroků.

V první třetině měli mírně navrch domácí. Po necelých pěti minutách se do úniku dostal Hruška, na Kašíka zkusil kličku do bekhendu, jenže neuspěl.

Berani vystřelili na Svobodu jen třikrát, v závěru úvodní části přesto mohli jít do vedení. Claireaux ovšem zblízka trefil jen boční konstrukci vítkovické branky.

Zkraje druhé třetiny upalovali Vítkovičtí do přečíslení dva na jednoho, Werbik to zkusil sám, s jeho střelou si ovšem poradil Kašík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Zlín

Krátce na to měl zlínský brankář štěstí. Na modrou dostal nabito Rosandič a prudkou střelou zazvonil na horní tyčku zlínské branky.

Ve druhé třetině získalo utkání mnohem vyšší tempo, které si oba celky přenesly i do třetí části. V jejím úvodu se diváci dočkali první branky utkání. Zlín krátce obléhal domácí branku, ale nic nebezpečného si nevytvořil.

Naopak Ostravané šli do rychlého protiútoku, Hruška zavezl puk do pásma, předal ho Gregorcovi, jehož ránu od modré šikovně tečoval Bukarts mezi betony Kašíka.

"Od začátku jsme byli lepší a gólový rozdíl mohl být vyšší. Měli jsme situace dva na jednoho i další šance, které jsme neproměnili. To k tomu ale patří. Naše vítězství se nerodilo lehce, ale jsme spokojeni i za výsledek 1:0," řekl trenér domácích Ladislav Svozil.

Na opačné straně se poté vyznamenal gólman Svoboda, který se parádně roztáhl a ve velké šanci vychytal Okála.

Vítkovičtí těsný náskok uhájili, Zlín se navíc připravil o závěrečný nápor poté, co obdržel trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

"Náš výkon se mi hodnotí špatně, protože jsme si tady nezasloužili vyhrát ani bodovat. Tyto zápasy jsou těžké jako v play-off a my si pořád hrajeme ten svůj hokejíček. Jsme nepoctiví a nepokorní. Bojovnosti jsme ukázali málo," zlobil se trenér hostů Martin Hamrlík.

HC Vítkovice - Berani Zlín 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 41. Bukarts (Gregorc, Hruška). Rozhodčí: Šír, Kika - Tošenovjan, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4135.

Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Rosandič, Gregorc, Štencel, R. Černý, Výtisk, L. Kovář - Lakatoš, Hruška, Bukarts - Schleiss, Veselý, Indrák - Mallet, Roman, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Zlín: Kašík - Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Fryšara, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Köhler - Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články