Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pardubice znovu v závěru přišly o tříbodové vítězství, Karlovy Vary porazily až v nájezdech

Poslední Pardubice vyhrály v Karlových Varech 3:2 po samostatných nájezdech a porazili Energii poprvé po čtyřech prohrách. Dynamo bodovalo počtvrté za sebou, z toho podruhé vyhrálo, ale na posledním místě nově ztrácí na Litvínov bod. Východočeši stejně jako v neděli proti Mladé Boleslavi sahali po plném bodovém zisku, ale v čase 59:58 vyrovnal na 2:2 Jakub Flek. Duel rozhodl v rozstřelu Jan Mandát.

Utkání Karlovy Vary - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Západočeši se vrátili domů po třízápasové venkovní sérii, během které ztratili jediný bod. Potvrdili ale, že před vlastním publikem se jim v poslední době nedaří, a prohráli doma čtvrtý z poslední pěti duelů.

Vstup do utkání přitom domácím vyšel skvěle a po 28 sekundách vedli. Rachůnek z otočky předložil puk před odkrytou branku Polákovi, který si snadno připsal desátý gól v sezoně.

"Dostal jsem parádní nahrávku. Byl to skvělý vstup do zápasu. Ale soupeř hrál dneska dobře. Vyrovnali jsme pak vteřinu a půl před koncem a můžeme být za bod vděční," řekl útočník Vojtěch Polák.

Dynamo odpovědělo v polovině úvodní části. Mandát překonal Novotného střelou od modré čáry přes stínícího Vondrku. Na přelomu úvodního a druhého dějství se hosté ubránili při Zacharčukově trestu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Pardubice

Potom po Černochově faulu odolala v prvním oslabení Energie, ale v 25. minutě znovu inkasovala. Vondrka objel branku, našel mezi kruhy najetého obránce Koláře a kapitán Dynama prostřelil Novotného mezi betony.

Vyloučení Skuhravého Dynamu ke zvýšení náskoku nepomohlo a v 38. minutě měl další možnost hostů po průniku Svačina. Kantor si před pauzou poradil s Flekovým pokusem.

Karlovarští se ve třetí třetině snažili tlačit za vyrovnáním, ale Dynamo je do šancí dlouho nepouštělo.

Ubránilo se i při Zdráhalově pobytu na trestné lavici i při následném dalším oslabení po Kantorově vyhození puku do hlediště.

Domácí sáhli v 59. minutě k power-play a dvě sekundy před koncem třetí třetiny vyrovnal po Graňákově střele z dorážky Flek.

"Pořád nás trápí to, že neumíme udržet takto těsné utkání. Děláme v závěru nestandardní věci a nemáme správná řešení situací, která by nás ke třem bodům dovedla. Nicméně výkon byl velmi dobrý. Dva body jsou z Karlových Varů fajn, ale my jsme bod ztratili," uvedl asistent trenéra Pardubic Michal Mikeska.

Pětiminutové nastavení branku nepřineslo a v nájezdech se prosadili jen hostující Mandát a Svačina.

"Před zápasem by byly dva body asi dobré, ale my jsme sem stejně jeli pro tři. I když oni byli favoriti a my jsme ze spodku tabulky, tak jsme tomu věřili. Málem to vyšlo. My jsme poslední dva zápasy ztratili takto v konci a je to strašná škoda. Ale naše výkony jsou teď dobré. Když v tom budeme pokračovat, tak budeme tři body sbírat," prohlásil kapitán Pardubic Jan Kolář.

Energie Karlovy Vary - Dynamo Pardubice 2:3 po nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. V. Polák (T. Rachůnek, Šenkeřík), 60. Flek (Graňák, T. Rachůnek) - 10. Mandát (R. Kousal), 25. J. Kolář (Vondrka, R. Kousal), rozhodující sam. nájezd Mandát. Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 3:3, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 3542.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Šafář - Flek, V. Polák, T. Rachůnek - Křemen, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Šik. Trenér: Pešout.

Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, Ivan, Holland, T. Voráček - Vondrka, R. Kousal, Mandát - O. Machala, Harju, Svačina - D. Kindl, Poulíček, Kusý - Paulovič, Rolinek, Blümel. Trenér: Razým.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články