Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

SOUHRN 16. KOLA: Brno selhalo doma s Boleslaví a pustilo do čela extraligy Spartu

Sparta vyhrála v 16. kole na ledě mistrovského Třince a posunula se na první místo tabulky. Dosud vedoucí Kometa totiž nevstřelila doma Mladé Boleslavi ani branku a neoblíbenému soupeři podlehla posedmé za sebou. Vedoucí trio Sparta - Kometa - Mladá Boleslav dělí momentálně jen skóre. Do čela mohly poskočit Karlovy Vary, Západočeši ale prohráli v Kladně 2:4. Na posledním místě se prodloužila ztráta Pardubic, epidemií oslabené Dynamo prohrálo doma důležitý zápas s Litvínovem. Uspěl také Zlín, který využil pokračující krize Olomouce. Liberec otočil zápas s Vítkovicemi a Plzeň zásluhou tříbodového Luboše Roba přehrála Hradec Králové.

Radost hokejistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinec - Sparta 2:3

Sparta napravila úterní nečekanou domácí porážku s Libercem a zvítězila na ledě Třince 3:2. O desáté výhře Pražanů z posledních jedenácti zápasů rozhodl v polovině třetí třetiny Jiří Smejkal, který se podílel na všech brankách hostů. Sparta vyhrála v Třinci v základní hrací době po pěti letech. Oba góly Ocelářů vstřelil obránce Tomáš Kundrátek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Sparta

Plzeň - Hradec Králové 4:1

Dva góly a asistence útočníka Luboše Roba rozhodly o vítězství Plzně nad Hradcem Králové. Indiáni od sedmé minuty prohrávali, ale ještě do první přestávky dokázali vyrovnat a ve druhé třetině dvěma góly otočili výsledek. Výhru Západočechů pojistil do prázdné branky Kantner, gólem a nahrávkou navýšil svůj bodový účet nejproduktivnější hráč extraligy Milan Gulaš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Hradec Králové

Brno - Mladá Boleslav 0:3

Kometa se vezla na vítězné vlně, proti Mladé Boleslavi ale tvrdě narazila. Brňané prohráli doma 0:3 a přišli o sérii šesti výher i první místo v tabulce. Proti Bruslařům se Moravanům nedaří dlouhodobě, podlehli jim už posedmé za sebou. Výhru Středočechům zajistilo produktivní duo Pavol Skalický - Adam Zbořil. Ten si připsal dvě branky včetně vítězné, jeho parťák z prvního útoku gól a dvě nahrávky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Mladá Boleslav

Liberec - Vítkovice 3:2

Liberec porazil Vítkovice 3:2 a navázal tak na úterní vítězství na Spartě. Bílí Tygři v utkání prohrávali již 0:2, třemi góly ale dokázali skóre otočit. Zápas rozhodl v 52. minutě Michal Birner. Vítkovice potvrdily, že se jim v Liberci dlouhodobě nedaří. Pod Ještědem prohrály desáté z posledních jedenácti utkání a zůstávají na devátém místě tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Vítkovice

Kladno - Karlovy Vary 4:2

Po pěti porážkách zabrali hokejisté Kladna. Rytíři si v 16. kole nečekaně vyšlápli na výborně hrající Karlovy Vary a na domácím ledě zvítězili 4:2. Rozhodnutí přinesla druhá třetina, ve které se Středočeši prosadili hned třikrát. Dvěma góly se pod úspěch Kladna podepsal Brendan O'Donnell.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Karlovy Vary

Olomouc - Zlín 3:5

Čtyřmi góly ve třetí třetině otočili hokejisté Zlína zápas na ledě Olomouce a zvítězili 5:3. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel Bedřich Köhler. Kohouti neuspěli počtvrté za sebou a propadli se na 12. místo, jejich přemožitelé na ně ztrácí už pouze bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Zlín

Pardubice - Litvínov 3:4

Poslední Pardubice podlehly doma Litvínovu 3:4 a popáté za sebou prohrály. Dynamo se po epidemii střevní chřipky představilo už s kompletním kádrem až na zraněné hráče, ale opět neuspělo. V 32. minutě prohrávalo už 0:4 a přes závěrečný finiš na body nedosáhlo. V dresu vítězů zazářil čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí Richard Jarůšek, gól a dvě přihrávky zaznamenal Jakub Petružálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Litvínov
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články