Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šimek: Druhé místo je taky pěkné, nemáme se za co stydět

Helsinky – Závěrečný duel s Ruskem sice prohráli 0:3, přesto lze ve výkonech české hokejové reprezentace nalézt mnohem více pozitiv než negativ. Podle obránce Radima Šimka může být národní tým se svým vystoupením na finském turnaji Karjala spokojen. Radost z předvedené hry nicméně zadákovi mistrovského Liberce kazí zranění, kvůli němuž musel po druhé třetině z duelu proti sborné odstoupit. 

Radim Šimek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Češi porazili v Plzni výběr Švédska (6:3) a v Helsinkách domácí Finy (5:3). Na mladý ruský výběr ovšem nestačili. "Bohužel rozhodla naše přesilovka, ve které jsme inkasovali. Kdybychom se trefili my, tak by zápas vypadal jinak. Pak po mém faulu padl gól v oslabení," litoval Šimek.

I bez zkušených matadorů a po duelu na západě Čech bez kapitána Jana Kováře dokázala reprezentace uhrát dobrý výsledek. "Bylo tady plno nových kluků v reprezentaci, nemáme se za co stydět. Druhé místo je taky pěkné," uvedl účastník letošního mistrovství světa v Rusku.

"Co se týče prvního zápasu se Švédskem, který jsem nehrál, tak kluci podali výborný výkon a skvěle bruslili. Podobným výkonem jsme navázali proti Finsku, to se muselo taky líbit. S Ruskem to bohužel nevyšlo, ale hlavy nevěšíme," doplnil Šimek.

Liberecký obránce potvrdil slova trenéra, že proti sborné chyběla českému výběru oproti úvodním dvěma duelům větší hladovost a tlak do brány. "Bohužel to tam nebylo, proto jsme nevstřelili ani gól. Nedařilo se nám, aby jejich gólman měl trošku víc problémů."

Národní tým držel ve hře brankář Dominik Furch, který zneškodnil tři soupeřovy úniky. "Oni nic nevymýšleli a všechno hráli hned dopředu. My jsme tam měli kolikrát okénka v obraně a Dominik to výborně pochytal. Byl po zásluze vyhodnocen nejlepším hráčem," podotkl Šimek.

Po druhé třetině musel nuceně z duelu odstoupit a během pondělí jej čeká vyšetření, které ukáže, nakolik je zranění vážné. "Na konci první třetiny jsem dostal ránu do ramene. Nevím, jestli je to svalové nebo se mi něco zablokovalo. Doufám, že to bude dobré a budu moct brzy nastupovat za Liberec," zakončil Šimek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články