Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Růžička: Dojmy? Špatné. Hrajeme moc složitě

Praha - Stejně jako loni v Minsku nezvládli Češi poslední dva zápasy světového šampionátu a po postupu do semifinále skončili bez medaile. Podle kouče Vladimíra Růžičky měly oba turnaje řadu společných znaků. Jeho svěřenci shodně nedokázali skórovat, na výkonu se projevil i úbytek sil z náročného průběhu šampionátu. "Tím, že jsme prohráli, jsou dojmy špatné. Jsme-li bez medaile, je to neúspěch a ohromná škoda," uvedl Růžička po prohře 0:3 s USA.

Trenér Vladimír Růžička na lavičce české hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Trochu nás potkalo to co loni. Nedáme gól, nemůžeme vyhrát," řekl Růžička. "Šance jsme měli. Jak proti Kanadě, tak proti Američanům. Dnes jsme trefili tyčku, nezakončili do prázdné branky. Myslím si ale, že hrajeme hodně složitě," uvedl kouč, který se na střídačku národního týmu vrátil loni po olympijských hrách v Soči, když nahradil Aloise Hadamczika.

"Dostali jsme dvě laciné branky, a i když druhou a třetí třetinu jsme zkoušeli všechno, šli jsme do toho, bohužel opět bez branky. To se nedá vyhrát," vrátil se Růžička k utkání s USA.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička: Nestříleli jsme dostatečně a rozhodly hrubky ve vlastní třetině

Trenér národního týmu souhlasil s tím, že více než dvoutýdenní turnaj loni i letos sebral hráčům hodně sil. "Mistrovství stálo kluky strašně moc sil. A když zvládneme čtvrtfinále, tak se to zlomí. Nedokážu si to vysvětlit, ale těch deset zápasů může mít malinký vliv," řekl Růžička s tím, že letos jeho svěřenci ve většině zápasů prohrávali a museli vynaložit enormní úsilí, aby duely otočili. Nakonec na MS Češi vyhráli na turnaji šest z deseti zápasů.

Jágr je podle Růžičky nejlepší hokejista v historii

Růžička ocenil výkony útočníka Jaromíra Jágra, který byl klíčovou postavou čtvrtfinálového duelu s Finskem. Třiačtyřicetiletá hvězda však podle svých slov nastoupila za reprezentaci dnes naposledy. "Je to vůbec nejlepší hráč, který kdy hrál. I v tolika letech to dokazuje. Hrál neskutečně celé mistrovství, dominoval, byl příkladem v bojovnosti, klobouk dolů. Musel to být zážitek pro každého fanouška, který ho sledoval. Když byl na ledě, vždy se něco dělo. Pokud si vezmou mladí hráči z Jardy příklad, možná se může český hokej těšit na nového Jágra," řekl Růžička.

Sport
zdroj: ČT4

Kouč dvojnásobných mistrů světa opět uvedl, že jej uchvátila skvělá atmosféra na zápasech. "Lidé byli neskuteční. I proto bylo po sobotní porážce v kabině cítit obrovské zklamání vůči fanouškům. Bolelo to," přiznal Růžička.

Krátce po skončení turnaje nechtěl konkrétně hodnotit výkony jednotlivých hráčů. Všichni však podle něj dali do hry všechno. "Na druhou stranu je fakt, že jde o to, jaká je v daných čtrnácti dnech forma hráče. A kolikrát to není ono," dodal Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články