Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Lewis: Proti Čechům nás podržel gólman, byl naším nejlepším hráčem

Praha – Američané přivezli na šampionát do Prahy a Ostravy mladé a nezkušené mužstvo. Na soupisce figurovali i hráči z nižších zámořských soutěží či univerzitní ligy. Přesto nakonec vybojovali bronzovou medaili. V souboji o třetí místo se ukázal i jeden z mála zkušených v celku USA – Trevor Lewis. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Los Angeles vstřelil jednu ze tří branek do sítě českého celku, zásluhy za výsledek však připisoval především brankáři Connoru Hellebuyckovi.

Trevor Lewis se raduje z branky do české sítě
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Byl to těžký zápas. Češi mají dobrý tým. Měli v utkání hodně šancí, my jsme měli i trochu štěstí a pomohl nám brankář. Ale nakonec jsme to zvládli," radoval se po utkání s bronzovou medailí na krku Lewis. Sám v utkání vstřelil jeden gól, hlavní strůjcem vítězství však podle něj byl brankář Hellebuyck. "Byl výborný. Byl naším klíčovým mužem. Několikrát jsme zaváhali a on nás vždycky podržel. Myslím, že to byl náš nejlepší hráč. Možná na celém turnaji," myslí si útočník Los Angeles.

Jedenadvacetiletý gólman zatím chytá v AHL za celek St. John's, který je farmou Winnipegu. Tedy shodou okolností týmu, jehož branku kryje česká jednička Ondřej Pavelec.  Hellebuyck však v utkání o bronz, na rozdíl od svého českého konkurenta, nedostal ani branku a kraluje brankářským statistikám celého turnaje.

Američané se stejně jako český tým museli před soubojem o bronz smířit se sobotní semifinálovou porážkou. Spekulovalo se, že americkému mužstvu by na rozdíl od domácího celku mohla do "souboje poražených" chybět motivace, na ledě se to však nepotvrdilo.

"Je složité připravit se, když přijedete pro zlato a prohrajete v semifinále. Navíc když jsme proti Rusku hráli dobře. Z toho se člověk špatně vzpamatovává. Ale snažili jsme se zůstat pozitivní a ukázali jsme dnes charakter," myslí si Lewis.

Teď už budou Američané jen slavit zisk medaile, na niž ji před startem turnaje skoro nikdo netipoval, a užívat si sladké tečky za sezonou. "Dáme si s kluky pár českých piv a potom poletíme domů a pochlubíme se medailí," prozradil útočník Los Angeles.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články