Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prestižní derby s extra motivací. Hokejisté Třince, nebo Vítkovic mohou skočit do čela

Moravskoslezské derby mezi Třincem a Vítkovicemi, které může být navíc při zaváhání vedoucího Liberce v Olomouci přímým soubojem o první místo, nabídne 21. kolo extraligy. Rozjetá Mladá Boleslav přivítá po sérii čtyř vítězství v řadě čtvrtfinalistu Ligy mistrů Plzeň, naopak třízápasové čekání na bod se pokusí ukončit Sparta ve Zlíně. Souhrn utkání 21. kola sledujte v pořadu Buly od 21:00 na programu ČT sport.

Tomáš Marcinko z Třince v souboji s brankářem Vítkovic Patrikem Bartošákem
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinec - Vítkovice

Jen stěží už může mít v základní části derby mezi Třincem a Vítkovicemi větší náboj. Regionální rivalové mají na druhé a třetí příčce stejně jako Liberec 37 bodů, ale Bílé Tygry upřednostňuje nejlepší skóre.

Oceláři jsou ve výborné formě: desetkrát v řadě zabodovali, šestkrát po sobě zvítězili. Proti Vítkovicím uzavřou šňůru šesti domácích utkání za sebou, během nichž zatím přišli pouze o jeden bod za výhru v prodloužení nad Kometou. "Bude to určitě parádní podívaná, obě mužstva mají fazonu. Chceme pokračovat v tom, co nás zdobí v posledních zápasech. Věřím, že opět předvedeme zarputilost a vůli," řekl trenér Václav Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Vítkovice

Výbornou bilanci mají nicméně i Vítkovice: vyhrály šest z posledních sedmi duelů. S Oceláři však třikrát v řadě neuspěly. "Třinec má kvalitní, zkušený tým. Vnímáme i jeho úspěšnou sérii a také to, jakým stylem vítězství vybojovali. Do toho se hraje opět na jejich ledě, takže znovu pro nás ve velice těžkém prostředí, protože v Třinci zase tak často nevyhráváme," uvedl kouč Jakub Petr, který už může nasadit novou posilu Gregorce. 

Olomouc - Liberec

Olomouc má od minulého ročníku s Libercem poměrně úspěšnou bilanci: z pěti utkání jen jednou nedokázala bodovat. V posledních dvou domácích duelech navíc Bílé Tygry dokázala zdolat. "S herním projevem v předchozích kolech můžeme být relativně spokojeni. Zápasy byly slušné, ale hraje se na góly a v tomto aspektu jsme posledně ve Vítkovicích selhali. V produktivitě musíme přidat," prohlásil olomoucký trenér Zdeněk Moták.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Olomouc

Liberec přivítal do svých řad po Tomáši Filippim další ofenzivní eso Michala Birnera, pamětníka titulu z toku 2016, který předčasně skončil ve švýcarském Fribourgu. "Chtěl jsem zpět do Čech. A cítil jsem to tak, že jiná varianta než Liberec v podstatě nepřichází v úvahu. Chtěl jsem jít tam, kde to dobře znám," vysvětlil Birner.

Mladá Boleslav - Plzeň

Mladá Boleslav už čtyřikrát v řadě zabodovala naplno a nechce polevit. "Je to sice fráze, ale nedíváme se na to, koho jsme porazili a s kým budeme hrát. Hlavně se soustředíme na naši hru," uvedl útočník Pavol Skalický.

Výkony Plzně v extralize a na mezinárodní scéně jsou jako den a noc. Z posledních šesti střetnutí v nejvyšší soutěži jich Škoda pět prohrála, naproti tomu v Lize mistrů vyhrála všech osm utkání a Lugano v osmifinále play-off smetla celkovým skóre 12:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Mladá Boleslav

"Ztroskotáváme na tom, že bohužel nejsme schopní dát gól. Potřebujeme si v extralize znovu vybudovat sebevědomí ze začátku soutěže. Nebude to jednoduché. Musíme hrát přímočarý hokej, tlačit se před branku a doufat, že to přijde. Teď se to k nám nechce přiklonit. S góly a vítězstvím sebevědomí znovu přijde," je přesvědčený útočník Jan Eberle.

Zlín - Sparta Praha

Zlín se po posledních dvou výhrách nad Vítkovicemi a v Plzni posunul na osmé místo, odkud na pátou Spartu ztrácí tři body. "Soupeře momentálně trápí rozsáhlá marodka, což se odrazilo i na výsledcích. Má ovšem široký hráčský kádr a kvalitní tým. Nicméně porazit se dá. Přesvědčili jsme se o tom v posledním vzájemném zápase, který jsme v Praze vyhráli," řekl trenér Zlína Robert Svoboda, jenž stále postrádá útočné duo Fryšara - Herman. Naopak už se vrátí Fořt a po měsíci hostování v Jihlavě také Werbik.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Zlín

Celku z hlavního města se nedaří. "Venku ale hrajeme dobře, snad to potvrdíme," přál si kouč Uwe Krupp, jehož tým sedmkrát za sebou inkasoval jako první. "Byla by pro nás příjemná změna zase jednou skórovat jako první," přiznal Krupp.

V obraně už nastoupí nová posila De la Rose a v brance bude Machovský, ačkoliv dva poslední zápasy střídal. "Je dost zkušený, aby tohle zvládl. Stejně jako to musí zvládnout celý tým," připomněl Krupp rozsáhlou marodku Pražanů.

Chomutov - Pardubice

Poslední Chomutov přivítá třinácté Pardubice, na které ztrácí sedm bodů. "Podíváme-li se zpětně na utkání Chomutova, tak se evidentně zlepšil. Uhrál všude těsné výsledky, viditelně posílil. Má gólmana se zkušenostmi z NHL, jenž naposledy pomohl doma porazit Spartu vysoko 5:0," varoval trenér Dynama Břetislav Kopřiva.

Hradec Králové - Litvínov

Čtvrtý Hradec Králové ztrácí na vedoucí trio před utkáním s Litvínovem jen dva body. "Měli super začátek, od té doby to mají trochu nahoru a dolů, ale určitě budou silní v defenzivě a nejspíš to budou hodně zkoušet na brejky," předpověděl bek Východočechů Mislav Rosandič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články