Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Za sudími do kabiny se neoprávněně nechodí. Pardubice za čin Salfického zaplatí 30 tisíc

Poučení, že do kabiny sudích se neoprávněně nechodí, za 30 tisíc korun dostal šéf klubu z Pardubic Dušan Salfický. Ten za rozhodčími vešel během zápasu Dynama s Plzní, za což dostal pokutu.

Dušan Salfický
zdroj: ČTK/Vostárek Josef

Šestačtyřicetiletý bývalý gólman se provinil proti hernímu řádu soutěže v pátečním domácím zápase 19. kola, v němž si Škoda odvezla výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

Předseda klubového představenstva a zároveň generální manažer Dynama Salfický zamířil do kabiny sudích během druhé přestávky, kdy byl stav duelu vyrovnaný 2:2. "Vědomě vytvářel tlak na rozhodčí," uvedl hokejový svaz.

Salfický uznal své provinění a s pokutou je plně smířený. "Udělenou pokutu přijímám a uvedenou částku uhradím," okomentoval verdikt disciplinární komise.

Za vhazování předmětů na ledovou plochu v průběhu třetí třetiny stejného utkání vyvázli domácí s napomenutím vzhledem k tomu, že šlo o první takový prohřešek v sezoně. Stejně vyřešil předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík i vhození kelímku s pivem na led ve třetí třetině zápasu Pardubice - Mladá Boleslav, který se hrál v neděli.

Ujčík se zabýval také odvysíláním sporné brankové situace před jejím vyhodnocením videorozhodčím v první třetině pátečního duelu mezi Mladou Boleslaví a Libercem, což herní řád zakazuje. Mladá Boleslav musí za tento prohřešek zaplatit 5000 korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články