Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vokoun se pokouší o návrat, vrací se k tréninku

Pittsburgh – Vypadalo to na konec kariéry, nakonec však zřejmě nebude tak zle. Hokejový brankář Tomáš Vokoun, kterého v září museli operovat kvůli potížím se srážlivostí krve, se vrací na led. Sedmatřicetiletý gólman by si měl poprvé zatrénovat s Tučnáky ve středu. "Je to pro Tomáše hodně povzbuzující. Ale je to dlouhá cesta a tohle je jen první krok," uvedl trenér Pittsburghu Bylsma. 

Tomáš Vokoun
zdroj: ČTK/AP

Trenér Penguins Bylsma řekl listu Pittsburgh Post-Gazette, že Vokoun už týden nebere léky na ředění krve. Ve středu půjde sám na led a pak se podrobí lékařské prohlídce. Pokud jeho krevní hodnoty budou v normě, bude moci posléze čelit střelám.

Vokoun byl kvůli krevní sraženině v ohrožení života a po operaci nevyloučil, že by ho zdravotní problémy mohly donutit skončit s hokejem. Zároveň však počítal s tím, že se po třech až šesti měsících pokusí do branky vrátit a podle svého stavu se pak rozhodne, co dál.

"Vždycky jsem řadil své zdraví nade vše. Jsem připravený na nejhorší scénář. Ten nejlepší je, že léčení půjde dobře a já se rozhodnu, jestli budu hrát, nebo ne," řekl Vokoun v prosinci serveru NHL.com.

Dvojnásobný mistr světa a bronzový medailista z olympijských her v Turíně 2006 má v Pittsburghu smlouvu do konce této sezony. V té předchozí kryl záda Marcu-Andremu Fleurymu, od něhož převzal v play-off roli jedničky. Při jeho absenci vytvořil Fleury dvojici s nováčkem Jeffem Zatkoffem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články