Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vokoun bude Penguins chybět přinejmenším čtvrt roku

Pittsburgh - Brankář Pittsburghu Tomáš Vokoun, který se předminulý víkend podrobil operaci kvůli krevní sraženině, bude mimo hru tři až šest měsíců. Uvedl to generální manažer klubu Ray Shero. Vokouna postihly zdravotní potíže v sobotu 21. září, kdy mu na tréninku otekla noha. Okamžitě putoval do nemocnice a podrobil se operačnímu zákroku sraženiny, která mu sahala od půlky stehna téměř až k srdci.

Sport
zdroj: ČT4

Sedmatřicetiletý Vokoun byl po několika dnech propuštěn domů a bere léky na ředění krve. Zatím nebylo jasné, kdy se bude moci vrátit k tréninku, generální manažer Shero nyní nastínil alespoň základní časový rámec. "Fyzicky je na tom skvěle, psychicky také, což je dobrá zpráva. Může sportovat, může dělat všechno kromě hraní hokeje," řekl Shero. Vokounův stav klub společně s lékaři zhodnotí po třech měsících, tedy na začátku nového kalendářního roku. Brankář má s Pittsburghem smlouvu ještě na tuto sezonu s platem dva miliony dolarů.

"V současnosti nemyslím na hokejovou kariéru, víc mě zajímá můj dlouhodobý zdravotní stav. Lékaři se o mě skvěle starají a radí mi špičkoví profesionálové," uvedl Vokoun. "Vím, v jaké jsem situaci. Tři měsíce jsou minimum. Pak se uvidí, jak na tom jsem. Lékaři budou sledovat můj stav a pokrok. Poté se rozhodnu," dodal Vokoun, jenž měl podobné potíže už v roce 2006 v Nashvillu. Tehdy bral léky na ředění krve tři měsíce a poté mohl pokračovat v kariéře.

Karlovarský rodák Vokoun figuruje v širší nominaci trenéra Aloise Hadamczika pro olympijské hry v Soči, ačkoli na začátku roku oznámil, že už považuje svoji reprezentační kariéru za uzavřenou. Při Vokounově absenci se vrátí do role jasné jedničky Penguins Marc-Andre Fleury, jehož zkušený český gólman nahradil v brance v průběhu letošního play-off. Fleuryho dvojkou bude šestadvacetiletý Jeff Zatkoff, který dosud neodchytal v NHL ani minutu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články