Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vokoun se zotavuje bez komplikací, myšlenky na návrat jsou ale předčasné

Sunrise (USA) - Na zdravotní problémy Tomáše Vokouna se přišlo koncem září. Krevní sraženiny tehdy brankáře Pittsburghu ohrozily na životě a sám Vokoun mluvil o uniknutí z hrobníkovy lopaty. Nyní se český brankář bez zdravotních komplikací zotavuje, ale pořád je podle něho předčasné myslet na návrat k hokeji.

Sport
zdroj: ČT4

"Bylo to minimálně na tři měsíce a teď je to nějak okolo osmi týdnů," popsal Vokoun svůj aktuální stav po zahájení léčebných procedur. I po více než dvou měsících je podle něj předčasné mluvit o návratu. "Je těžké se dívat tak dopředu, ale když mi to lékaři povolí, chci to zkusit. Všechno bude záležet na doporučení doktorů, ale od té doby jsem neměl žádné problémy," uvedl.

Problémy s krevní sraženinou měl Vokoun už před sedmi lety při působení v Nashvillu. Tehdy v dubnu ukončil sezonu, následně po třech měsících přestal brát léky na ředění krve a dostal od lékařů povolení k plnému tréninku. Do sezony 2006/07 pak bez potíží naskočil.

Nyní Vokoun chodí pravidelně na krevní testy a brzy půjde na kontrolu k hematologovi. Na ledě však ještě nebyl. "Je na to moc brzy. Nemůžu chytat puky a je zbytečné, abych jen bruslil. Za měsíc jdu na kontrolu a řeknou mi více, co můžu dělat. Bude na mně, abych zvážil pro a proti a rozhodl, co dál."

Tomáš Vokoun:

"Může se stát všechno. Když děláte profesionální sport, je vám jasné, že to není navždy. Vždycky jsem řadil své zdraví nade vše. Jsem připravený na nejhorší scénář. Ten nejlepší je, že léčení půjde dobře a já se rozhodnu, jestli budu hrát, nebo ne."

S Pittsburghem podepsal loni dvouletý kontrakt s ročním příjmem dva miliony dolarů a stal se dvojkou Marca-Andreho Fleuryho. V play-off ale jedničku nahradil a výrazně se podílel na postupu Penguins do finále Východní konference, kde vypadli s Bostonem. Místo toho, aby bojoval o posílení své pozice, sleduje nyní Vokoun zápasy Penguins jen v televizi. "Jsem stále zaměstnanec, takže zápasy Penguins sleduju. Nedělá mi problém koukat se na hokej, ať bych byl mimo hru rok, nebo třeba dvacet let. Miluju hokej a stále budu," dodal Vokoun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články