Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Palát se nevzdává myšlenky na další obhajobu Stanley Cupu. Mrzí ho, že nevyjdou Hry

Ondřej Palát má za sebou úspěšný rok, když s hokejisty Tampy Bay dokázal obhájit zisk Stanley Cupu. V probíhající sezoně je cílem dostat se do play-off. A tak se nevzdává ani myšlenek na třetí zisk cenné trofeje v řadě.

Ondřej Palát z Tampy Bay
zdroj: Reuters autor: Kim Klement

"Hráli jsme sice méně zápasů, ale obden a se stejnými soupeři, takže základní část byla náročnější. Každá série v play-off byla těžká, ať už s Floridou, která nám dala hodně zabrat, nebo s Islanders to taky nebylo nejjednodušší," vzpomíná Palát.

Byl rád, že tým mohl hrát doma. "Nebyli jsme v bublině a bylo to lepší. Když hrajete před dvaceti tisíci fanoušky, to se nedá srovnat," zdůraznil.

"Bylo super, že jsme to pořádně oslavili. Byly to dlouhé oslavy, hned po zápase v šatně, pak s mojí rodinou, pak oslava na lodích, takhle to pokračovalo pět dnů."

Je nám líto, video expirovalo.
Ondřej Palát 2021

S hokejem začínal ve Frýdku-Místku, a tak si stejně jako třeba David Pastrňák představoval, že tam jednou pohár pro vládce NHL doveze. A stalo se.

"Byla to nějaká myšlenka, že by bylo krásné Stanley Cup přivézt. Že jsme to vyhráli podruhé bylo krásné, že pohár dorazil do Frýdku bylo skvělé," řekl třicetiletý Palát v rozhovoru pro ČT sport.

Nyní má před sebou s týmem lákadlo vyhrát Stanley Cup znovu. Už potřetí. "Obhajoba je hrozně těžká a vyhrát třikrát za sebou je hrozně lákavé. Máme to v hlavě, na prvním mítinku před kempem se o tom také mluvilo, ale náš cíl je udělat play-off."

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Mrzí ho, že olympijský turnaj v Pekingu proběhne bez hráčů NHL. Hlavním důvodem je rychle se šířící varianta koronaviru omikron a skutečnost, že kvůli tomu bylo odloženo již více než padesát zápasů soutěže. "Těšil jsem se do Číny," přiznal.

V Pekingu tak budou stejně jako na ZOH v jihokorejském Pchjongčchangu v roce 2018 hrát hokejisté z evropských soutěží, teoreticky je možné, že v nominaci budou i hráči z nižších zámořských lig.

Hvězdy z NHL na olympiádě startovaly naposledy v roce 2014. "Já měl štěstí, že jsem mohl být v Soči, tam to bylo super," uvedl Palát. Tehdy hokejový turnaj ovládla Kanada.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články