Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Palát pomohl Tampě otočit duel s Vegas, zbytek utkání se nehrál kvůli covidu

I díky asistenci Ondřeje Paláta otočili hokejisté Tampy Bay utkání na ledě Vegas. V duelu prohrávali už 1:3, aby nakonec zvítězili 4:3. Obhájce Stanleyova poháru se osmou výhrou z posledních devíti utkání vyhoupl do čela soutěže. Zbylých devět duelů úterního programu bylo odloženo kvůli nákaze koronavirem.

Tampa přetlačila Las Vegas
zdroj: ČTK/AP/L.E. Baskow

Gabriel Fortier svou první brankou v NHL dostal Tampu Bay v sedmé minutě do vedení, ale aktivnější Vegas do poloviny zápasu otočil na 3:1. Ještě v úvodní třetině vyrovnal v přesilové hře Mark Stone, od jehož brusle se puk odrazil do branky. Stejný hráč přidal střelou z pravého kruhu druhý gól domácích a Nicolas Roy po individuálním průniku zvýšil.

Obhájce Stanleyova poháru vyrovnal ve 38. minutě během 43 sekund. Pierre-Edouard Bellemare snížil střelou z mezikruží a z dorážky upravil Anthony Cirelli na 3:3. Hosté přežili na začátku třetí třetiny vyloučení Jana Rutty a v čase 50:13 udeřil v přesilové hře z levého kruhu Steven Stamkos. U jeho trefy si připsal druhou asistenci Palát. Český útočník, který předchozí tři zápasy nebodoval, si vylepšil bilanci této sezony na devět tref a deset přihrávek.

Vegas, které vede Pacifickou divizi a před utkáním mělo sérii pěti výher, nebyla nic platná střelecká převaha 41:19. "Jsme zklamaní, že jsme nevyhráli," prohlásil trenér Peter DeBoer. "Do utkání jsme dali hodně úsilí a energie, měli jsme několik dost dobrých pasáží. Zasloužili bychom si být za výkon odměněni nějakými body, ale ne náhodou jsou tak úspěšní," dodal kouč. Kapitán týmu Stone nedohrál zápas kvůli blíže nespecifikovanému zranění.

Největší hvězdou zápasu byl vyhlášen gólman Andrej Vasilevskij, který měl 38 zákroků. "Vyhráli jsme zápas, který jsme pravděpodobně vyhrát neměli. Takhle určitě hrát nechceme," řekl Stamkos.

Tampa Bay postrádala kouče Jona Coopera kvůli covidovému protokolu. Zastoupil jej asistent Derek Lalonde. "Nic se nezměnilo. Pokračovali jsme v práci jako obvykle," řekl Lalonde. "S tím, co se aktuálně děje, se dalo očekávat, že se to může stát. I Vegas kvůli tomu chyběli hráči. Věci se mění z hodiny na hodinu. Vzhledem k tomu, jak se virus rozšířil v lize, se dá čekat, že v příštích dnech se to rozjede i u nás," doplnil Stamkos.

Zápas ve Vegas byl posledním před vánočními svátky. Vedení NHL odložilo už před dvěma dny středeční a čtvrteční utkání kvůli rostoucímu počtu případů nakažených v deseti ze 32 klubů. Podle plánu by se soutěž měla opět rozjet 27. prosince, tedy v noci na úterý středoevropského času.

Výsledky NHL

Vegas - Tampa Bay 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)
Branky: 10. a 22. Mark Stone, 29. N. Roy - 7. Fortier, 38. Bellemare, 38. Cirelli, 51. Stamkos (Palát). Střely na branku: 41:19. Diváci: 18.217. Hvězdy zápasu: 1. Vasilevskij (Tampa Bay), 2. Mark Stone, 3. Theodore (oba Vegas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články