Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jiná šance nebyla, ale hodně mě to mrzí, uvedl Mrázek k neúčasti na olympiádě

Brankář Petr Mrázek považuje zrušení startu hokejistů z NHL na olympijských hrách v Pekingu za očekávanou reakci na zhoršující se koronavirovou situaci v Severní Americe. Devětadvacetiletý gólman Toronta věří, že šanci představit se poprvé v kariéře na turnaji pod pěti kruhy dostane za čtyři roky v Miláně.

Je nám líto, video expirovalo.
Potvrzeno: Hokejisté NHL na ZOH v Pekingu nebudou

Vedení kanadsko-americké soutěže ještě oficiálně neúčast svých hráčů na únorové akci neoznámilo, ale mělo by se tak stát v nejbližších hodinách. Podle zdrojů televize ESPN či webu The Athletic se na tom kvůli rychle se šířící variantě koronaviru omikron dohodlo vedení NHL s hráčskou unií NHLPA v úterý.

"Reprezentovat Česko na olympiádě byl a stále je můj sen, takže mě to hodně mrzí. Bohužel situace se tu každým dnem zhoršuje, čím dál víc týmů do toho padá včetně Toronta. To se v kombinaci s hrozící několikatýdenní karanténou v Číně stalo jak pro NHL, tak i pro nás hráče velkým problémem. Naděje se každým dalším dnem rychle zmenšovala a toto rozhodnutí se dalo čekat," uvedl Mrázek na sociálních sítích.

Odchovanec Vítkovic hájil české barvy v juniorském věku, jako senior startoval pouze na Světovém poháru v roce 2016 a mistrovství světa o rok později. Pro Peking byl kandidátem na pozici reprezentační jedničky. "Mám z toho smíšené pocity. Moc rád bych si za repre na olympiádě zahrál, ale za těchto okolností vedení NHL nemělo na vybranou a já mám pro toto rozhodnutí pochopení. Pevně věřím, že za čtyři roky v Miláně bude již tento problém pevně pod kontrolou a já ještě o účast na olympiádě dostanu šanci zabojovat," doufá Mrázek.

Kanadská hvězda Sidney Crosby z Pittsburghu už má dvě olympijská zlata, i tak jej ale zrušení startu mrzí. "Měl jsem štěstí, že jsem byl na dvou olympiádách. S klukama, kteří tuto šanci nedostali, soucítím. Není to něco, co byste mohli zažít v příštím roce nebo za pár měsíců. Jsou to zážitky na celý život, kterých jako sportovec moc nezažijete," uvedl čtyřiatřicetiletý Crosby, který má zlato z Vancouveru 2010 a ze Soči 2014. V Rusku, kde se hráči z NHL představili naposledy, byl i kapitánem kanadské reprezentace.

Jedním z těch, kteří již šanci zahrát si na olympiádě nemusí dostat, je útočník Steven Stamkos z Tampy Bay. "Když jsem byl malý, snil jsem o tom, že získám Stanleyův pohár, což se mi podařilo. Ale přejete si i reprezentovat svou zemi na olympiádě a získat zlatou medaili. To je něco, co už pravděpodobně nebudu mít možnost dokázat," řekl jednatřicetiletý kapitán Tampy, kterého o start na hrách v Soči připravilo zranění. "Dlouho jsme se na to těšili a nějaký čas to bude bolet," uvedl jeho švédský spoluhráč Victor Hedman, jenž také na olympiádě ještě nestartoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články