Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Na hokejové mistrovství světa se prodala více než polovina vstupenek, organizační tým hledá tisíc dobrovolníků

Organizační tým mistrovství světa v hokeji 2024 hledá dobrovolníky. Celkem jich pro šampionát, který se příští rok v květnu uskuteční v Ostravě a Praze, potřebuje tisíc. V Ostravě jich bude pracovat 400, zbývající v Praze. Pořadatelé také hlásí, že množství prodaných či rezervovaných vstupenek už přesáhlo hranici 50 procent celkové kapacity šampionátu.

Veřejný prodej vstupenek pořadatelé zahájili 10. října. "Tradičně je velký zájem o zápasy Česka a Slovenska," uvedl člen centrálního organizačního výboru MS Petr Bříza. Dodal, že nyní jsou vstupenky k dostání ve formě balíčků.

Zájemce si tedy může zakoupit vstupenky na několik zápasů. Příští rok před mistrovstvím se to změní. A bude možné kupovat lístky na jednotlivé zápasy.

"Co se týče prodeje vstupenek, jsme momentálně lehce za polovinou. Máme v tom ale zahrnuto velké množství rezervací a také blokace pro IIHF," uvedl Bříza.

Organizační tým nyní zahájil první kolo náboru dobrovolníků. K obsazení je řada pozic. Některé se vztahují k servisu pro návštěvníky. Jiné budou řešit servis pro haly. Někteří se tak podle pořadatelů budou moci dostat až k ledu, popřípadě do blízkosti hráčů.

Zájemci se mohou hlásit prostřednictví e-mailu volunteers@2024.iihfworlds.com. Do textu mají uvést jméno a místo, kde by chtěli pomáhat. Pořadatelé ocení i informaci o tom, zda mezi dobrovolníky patřili i v roce 2015, kdy se hokejové mistrovství v Česku konalo naposledy. Věk je limitovaný od 17 let. Pořadatelé uvítají i seniory.

"Zatím nemáme přesně specifikovaná místa, kde budou dobrovolníci působit. Ale předpokládáme, že to opět budou pozice spojené s organizací programu, s koordinací diváků, s hokejovými týmy, dopravou, akreditacemi, press centrem, ticketingem, produkcí," uvedli pořadatelé na webu.

Mistrovství světa v ledním hokeji se do Ostravy vrátí po devíti letech. Primátor Jan Dohnal (SPOLU) uvedl, že půjde o sportovní vrchol příštího roku. "Ostrava v posledních letech dvakrát mistrovství spolupořádala, ukázalo se, že tyto akce dělat umíme," řekl.

Město akci podpoří částkou 30 milionů korun, dalších 20 milionů korun pak investuje ještě před začátkem do drobných oprav ostravské arény.

Stejnou částkou, 30 miliony korun, pak projektu pomůže i Moravskoslezský kraj. Náměstek hejtmana Jakub Unucka (ODS) dodal, že prestižní akce kraji pomůže.

"Věřím, že se k nám řada hokejových fanoušků později vrátí jako turisté. Věřím v rozlítání linek z letiště v Mošnově. Chceme ukázat, že jsme nejen krajem uhlí a oceli, ale i kraj sportovní," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články