Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Na Českých hrách se možná objeví Rakousko. Hokejisty přivítá Ostrava

Ostrava. Taková bude destinace Českých hokejových her na přelomu dubna a května. Na severní Moravě se bude turnaj Euro Hockey Tour konat poprvé v historii. Na třetí akci seriálu se vedle domácí reprezentace představí týmy Švédska a Finska, čtvrtým účastníkem turnaje by mělo být Rakousko. Ale pouze v případě, že jej vedení Mezinárodní hokejové federace (IIHF) v příštích dnech potvrdí jako účastníka letošního mistrovství světa. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

zdroj: Reuters autor: David W. Cerny

"Určitě budou čtyři účastníci turnaje. Předběžně jsme domluveni s Rakouskem, ale pouze v případě, že Rakousko bude jedním ze dvou týmů, které nahradí Rusko a Bělorusko v elitní divizi mistrovství světa," řekl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Vedení IIHF bude řešit náhradníky za týmy Ruska a Běloruska, které byly ze všech mezinárodních akcí dočasně vyloučeny na konci února po ruské invazi na Ukrajinu, na níž se podílí i Bělorusko, v pátek a v sobotu. Finský deník Iltalehti již koncem února informoval, že do elitní kategorie by se měli posunout hráči Rakouska a Francie.

V seriálu Euro Hockey Tour se počínaje květnovými Švédskými hrami místo Ruska představí Švýcarsko, jež se bude podle informace na webu národního svazu účastnit tradičních turnajů čtyř zemí příští dva roky.

České hokejové hry se uskuteční od 28. dubna do 1. května a vedení svazu je připraveno i na variantu, pokud by Vítkovice postoupily do finále play-off extraligy. Utkání národních týmů by se přesunulo. "Tak, aby program play-off nebyl narušen a klub mohl využít výhody domácího prostředí," uvedl svaz.

Hokejisté Rakouska budou i prvními soupeři českého týmu v přípravě na MS. Premiéra finského trenéra Kariho Jalonena a asistentů Libora Zábranského a Martina Erata na reprezentační střídačce se uskuteční ve středu 6. dubna ve Znojmě, odveta je na programu o dva dny později v Linci.

Následně se Česko utká 14. a 15. dubna v Chomutově s Německem, všechny duely budou součástí seriálu Euro Hockey Challenge. Termíny a dějiště dvojutkání na Slovensku, které se uskuteční mezi 20. a 24. dubnem, ještě slovenská strana nezveřejnila.

Týden po Českých hrách se uskuteční Švédské hry ve Stockholmu, na kterých Česko, Švédsko a Finsko doplní poprvé Švýcarsko. Utkání švédského a českého týmu ve čtvrtek 5. května bude součástí oslav 100 let od založení Švédského hokejového svazu. Světový šampionát ve Finsku bude zahájen v pátek 13. května.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články