Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slováci jdou na Švédy a k postupu potřebují bod. Pomohou českému týmu?

Nedělní program na světovém šampionátu v Rize se sice obejde bez české účasti, přesto nebude o důležité dění v "české" skupině A nouze. Slovensko se utká se Švédskem, a pokud získá aspoň bod, zajistí si postup do čtvrtfinále. Zároveň tím může pomoct svěřencům trenéra Filipa Pešána. Přímé přenosy startují na programu ČT sport a webu ctsport.cz v 15:00.

Peter Cehlárik
zdroj: ČTK/AP autor: Oksana Dzadan

Pokud Švédové v duelu se Slováky zaváhají, výrazně si zkomplikují postupové ambice, které jsou už tak dost ztížené. Profitovat z toho může právě česká reprezentace, která má před nedělními zápasy na čtvrtém, tedy posledním postupovém místě náskok dvou bodů na Seveřany. Zároveň má národní tým dva zápasy k dobru – s Dány a na závěr se Slováky. Švédům pak bude zbývat jen utkání s Rusy.

Slováci se ale soustředí na sebe, jak uvedl brankář Július Hudáček po těžkém zápase s Dánskem (2:0): "Víme, že k postupu potřebujeme ještě jeden bod. Máme dva těžké soupeře – Švédsko a Česko. Není čas se šetřit. Za chvíli budeme mít prázdniny, takže zápasy odmakáme a půjdeme na dno svých sil. A pevně věřím, že to vytoužené čtvrtfinále uděláme," doufal Hudáček po důležité výhře nad jiným skandinávským soupeřem.

Ve druhém večerním utkání od 19:15 na sebe narazí domácí Lotyši s Finy. Výběr Suomi udolal Němce 2:1 a poskočil do čela skupiny B. Se 13 body se tak čtvrtfinále už skoro dotýká. Naopak Lotyši si po nezvládnutém utkání s Norskem přibouchli dveře do play-off. Naději jim ale dala německá prohra.

V odpoledních zápasech od 15:15 se utká ve skupině A Bělorusko se Švýcarskem, v "béčku" zase Itálie s Kanadou. Švýcaři nestačili na Rusy (1:4) a zůstali na třetím místě. Bělorusové jsou po třech prohrách v řadě v tabulce poslední. Italové dál čekají na první bod, Kanaďané se navíc po špatném startu nadechují k mocnému finiši a stále mohou pomýšlet na postup na poslední chvíli.

NEDĚLE 30. KVĚTNA

15:00 BĚLORUSKO – ŠVÝCARSKO ČT sport/ctsport.cz
– komentátoři: Robert Záruba a David Pospíšil
– studio: Jiří Hölzel, Milan Antoš a Martin Procházka

15:15 ITÁLIE – KANADA ctsport.cz/HbbTV
– komentátoři: Ondřej Zamazal a Martin Hosták
– záznam 17:40 na ČT sport 

19:00 ŠVÉDSKO – SLOVENSKO ČT sport/ctsport.cz
– komentátoři: Robert Záruba a David Pospíšil
– studio: Jiří Hölzel, Milan Antoš a Martin Procházka

19:15 FINSKO – LOTYŠSKO ctsport.cz/HbbTV
– komentátoři: Tomáš Jílek a Petr Hubáček
– záznam 02:10 na ČT sport

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články