Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Na českou soupisku byli dopsáni Šustr i Blümel, do branky proti Švýcarům nastoupí Hrubec

Obránce Andrej Šustr a útočník Matěj Blümel byli dnes dopsáni na soupisku českých hokejistů na mistrovství světa v Rize. Podle asistenta trenéra Jaroslava Špačka se oba hned zařadí do sestavy ve večerním utkání se Švýcarskem. Přímý přenos sledujte od 18:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Šimon Hrubec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

V brance se představí stejně jako v pátečním úvodním duelu s Ruskem Šimon Hrubec. "Doskočí do sestavy i (obránce Lukáš) Klok a celý útok Lenc, Špaček, Stránský," řekl Špaček v on-line rozhovoru s novináři.

Vedle Šustra, Kloka a Blümela si prožijí první start na MS v Rize Radan Lenc a Matěj Stránský. Michael Špaček v duelu se sbornou nechyběl.

Přesné složení sestavy zatím Špaček neprozradil. Jisté je, že gólman Roman Will bude sledovat duel se Švýcary stejně jako v pátek ze střídačky a opět bude chytat jednička Hrubec. "Věříme mu a věříme, že nás dovede dneska k vítězství," doplnil Špaček.

Doufá v první úspěch na turnaji poté, co s Ruskem Češi ztratili zápas 19 sekund před koncem, kdy rozhodl útočník Michail Grigorenko. "Nebyla to vůbec naše hra a nepředváděli jsme to, co jsme chtěli hrát a nacvičovali posledních sedm osm týdnů. Vůbec jsme nedodržovali, co jsme měli. I když jsme sahali po bodu, tak si myslím, že to byl náš nejhorší zápas od začátku přípravy," uvedl Špaček.

Premiéra pro Šustra i Blümela

V kádru kouče Filipa Pešána je sedmadvacet hráčů, volné zůstává poslední místo. Nezapsaný z nominovaných hokejistů pro turnaj v Lotyšsku už je jen třetí brankář Petr Kváča z Liberce.

Ve čtvrtek zařadil Pešán s asistenty Martinem Strakou a Špačkem pětadvacet svěřenců. Teď mají na soupisce už dva brankáře, devět obránců a šestnáct útočníků.

Třicetiletý Šustr z Kunlunu z KHL si zahraje poprvé na mistrovství světa, ale už reprezentoval na Světovém poháru v roce 2016 v Torontu. O deset let mladší benjamínek Blümel z Pardubic se dočkal premiérové účasti na velké mezinárodní akci.

Dalšími jsou gólman Will z Čeljabinsku, obránci Klok z Raumy, Libor Hájek z New York Rangers, a útočníci Lenc s Adamem Musilem z Liberce, Stránský se Špačkem z Třince, Filip Zadina z Detroitu, Jakub Flek z Karlových Varů a Jiří Smejkal z Tappary Tampere. Rozšířit tento počet může ještě čekající Kváča.

Soupiska hokejistů ČR na MS v Lotyšsku

Doplněná soupiska hokejistů ČR na mistrovství světa v Rize:

Brankáři:
Šimon Hrubec, Roman Will

Obránci:
Libor Hájek, David Musil, David Sklenička, Filip Hronek, Lukáš Klok, Michal Moravčík, Andrej Šustr, Ondřej Vitásek, Libor Šulák

Útočníci:
Filip Zadina, Jakub Vrána, Adam Musil, Dominik Kubalík, Jakub Flek, Radan Lenc, Jan Kovář, Matěj Stránský, Michael Špaček, Jiří Smejkal, Lukáš Radil, Filip Chytil, Robin Hanzl, Tomáš Zohorna, Jiří Sekáč, Matěj Blümel

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články