Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kritický Kubalík po Dánsku: Jsme rádi, že to takhle dopadlo, ale hra musí být lepší

Třetím gólem na letošním mistrovství světa prolomil střeleckou nemohoucnost české reprezentace a zavelel k obratu. Ke spokojenosti měl však útočník Dominik Kubalík po vítězství 2:1 po nájezdech nad Dánskem daleko.

Dominik Kubalík (vpravo) střílí gól do sítě Dánska
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Je to pořád dokola. Opakujeme stejné chyby - chodíme do pěti, jsme daleko od sebe, nepomáháme si a pak to zbytečně doháníme. Jsme samozřejmě moc rádi, že to takhle dopadlo, ale naše hra musí být lepší," řekl Kubalík v pozápasovém rozhovoru České televizi.

Nelibě nesl zejména výkon týmu v první třetině, v jejíž 4. minutě skóroval nejlepší kanonýr turnaje Nicklas Jensen. Navíc v přesilovce, na kterou se Češi před utkáním zaměřili. 

"Musíme poslouchat. Není to o tom, že si každý bude dělat, co chce. Věděli jsme přesně, co budou hrát, a přesto jsme inkasovali. Takhle to nejde, musíme být lepší," zopakoval forvard Chicaga.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubalík: Děláme stejné chyby. Hra musí být lepší

V další fázi utkání se ale reprezentace zlepšovala a odměnou jí byl Kubalíkův zásah po nezištném pasu Filipa Chytila. "Zvedli jsme se, byli jsme dost času v pásmu soupeře, ale faktem je, že musíme hru zjednodušit. Pořád hrajeme někde v rohu, odkud gól nedáme."

Odchovanec plzeňského hokeje byl pro Dány stálou hrozbou, nicméně další trefu i přes několik možností nepřidal v základní hrací době ani on, ani žádný z českých hokejistů. 

A když už Filip Hronek rozvlnil v prodloužení síť za skvěle chytajícím Sebastianem Dahmem, pokazil mu radost Kubalíkův ofsajd, který odhalil po trenérské výzvě Dánů až videorozhodčí. "Viděl jsem záběr a myslel jsem si, že to bylo v pohodě. Naštěstí to dopadlo stejně, ale byl jsem překvapený," dodal pětadvacetiletý střelec s odkazem na úspěch národního týmu v nájezdech.

Češi se po těsném vítězství posunuli na čtvrté místo ve skupině A, a pokud večer Rusové zdolají Švédy, budou mít jistotu postupu do čtvrtfinále bez ohledu na výsledek úterního derby se Slováky. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články