Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kanaďané neměli s Italy problémy, první útok posbíral jedenáct bodů

Kanada si poradila s Itálií vysoko 7:1 a stále může pomýšlet na čtvrtfinále světového šampionátu v Rize. Javorové listy táhl zejména elitní Henriqueův útok, jehož členové zaznamenali dohromady jedenáct bodů. Adam Henrique vstřelil gól a přidal dvě asistence, Andrew Mangiapane vyprodukoval čtyři body (2+2).

Utkání Itálie – Kanada
zdroj: Reuters autor: Vasilij Fedosenko

"Když se podíváte zpátky na poslední tři naše zápasy, které jsme vyhráli, hráli jsme tak, jak chceme hrát i v úterý. Rozjížděli jsme se na turnaji pomalu, ale na těchto třech výhrách už můžeme stavět. Musíme i nadále růst jako tým, být soudržní a držet se našeho systému," uvedl kanadský útočník Sean Walker.

Zámořský tým neponechal nic náhodě a rychle začal plnit úlohu jasného favorita. V třetí minutě vypadl italskému brankáři Faziovi puk po tečované střele přímo před Perfettiho, jenž měl snadnou práci. Na začátku deváté minuty si Mangiapane pohrál v situaci jeden na jednoho s bránícím Glirou a zakončením po ledě zvýšil na 2:0.

Ve 12. minutě zasadili Kanaďané soupeři dva údery během 23 sekund. Nejprve pálil z pozice těsně za kruhy přesně Stecher, jehož střele pomohla ke gólu branková konstrukce. Po něm předvedl parádu Henrique, když se trefil bekhendem pod horní tyčku. Tím skončilo účinkování Fazia v zápase, nahradil ho Fadani.

Po polovině duelu se dočkali gólu také Italové. Miceliho sice vychytal Hill, kanadský brankář ho však následně přidržel v brankovišti a z dorážky ho trefil Pitschieler. Od Miceliho se puk odrazil do branky, platnost gólu potvrdili sudí i po kontrole u videa. Ještě do druhé přestávky odpověděli Mangiapane a v početní výhodě Comtois.

"Je pro nás moc důležitým hráčem," řekl Cole Perfetti o Mangiapaneovi, jenž stihl za tři odehrané zápasy v lotyšské metropoli sedm bodů za čtyři góly a tři nahrávky. "Přijel a navázal na dobrý rok, který měl v Calgary. Jde o hráče, který umí dávat góly. Dodává nám tu jiskru, kterou jsme potřebovali. A jsme šťastní, že ho tu máme," dodal Perfetti.

V úvodu třetí části zářil Fadani, proti kterému neuspěli Henrique ani Hagel. Po jeho zakončení nedokázal dorazit Fadanim vyražený kotouč do odkryté branky Anderson-Dolan. Přestože Kanaďané dohrávali v tréninkovém tempu na půl plynu, měli i další příležitosti, ale mezi střelce už se prosadil pouze Pirri v 56. minutě.

"Musíme být rychlí v přechodu do útoku a nedržet dlouho puk. V prvních třech zápasech jsme ho předržovali moc dlouho a zaplatili jsme za to, zatímco v těch dalších třech utkáních už jsme si puk dávali mnohem rychleji a o to rychlejší byl pro nás také přechod středního pásma. To byl také klíč k našemu úspěchu," uvedl Perfetti.

Mistrovství světa v hokeji, skupina B (Arena Riga):

Itálie - Kanada 1:7 (0:4, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Miceli (Pitschieler) - 3. Perfetti (Schneider, Foudy), 9. Mangiapane (Connor Brown, Henrique), 12. Stecher (Anderson-Dolan), 12. Henrique (Mangiapane), 35. Mangiapane (Connor Brown, Ferraro), 38. Comtois (Mangiapane, Connor Brown), 56. Pirri (Connor Brown, Henrique). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Vikman (Fin.) - Hynek, Ondráček (oba ČR). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1 Bez diváků.

Itálie: Fazio (12. Fadani) - Pietroniro, Trivellato, Hochkofler, Glira, Miglioranzi, Cassetti, Marchetti, Gios - Frank, Petan, Miceli - Spornberger, Andergassen, Giliati - Frigo, Bardaro, Gander - Magnabosco, Pitschieler, Deluca. Trenér: Giorgio De Bettin.

Kanada: Hill - Walker, Ferraro, Power, Stecher, Bernard-Docker, Beaudin, Schneider - Mangiapane, Henrique, Connor Brown - Comtois, Vilardi, N. Paul - Hagel, Danforth, Bunting - Perfetti, Anderson-Dolan, Foudy - Pirri. Trenér: Gerard Gallant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články