Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jsem rád, že jsem volno dostal a mohl jsem nabrat nějaké síly, přiznal Hrubec k odpočinku

Proti Velké Británii nebyl ani na střídačce, a tak přijal s povděkem, že může úplně vypnout. Česká brankářská jednička Šimon Hrubec si mohl pořádně odpočinout před vyvrcholením základní skupiny na světovém šampionátu. Český tým si ve volném dnu užil další společný výlet s večeří.

Šimon Hrubec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sobotní duel sledoval Hrubec jen z tribuny, Romanu Willovi při výhře 6:1 kryl záda na střídačce Petr Kváča. "Trenéři mi chtěli dát volno úplně. Přece jen když jdete jako brankář číslo dvě, tak máte hlavu zapojenou do zápasu. Bylo to o tom dostat jak fyzicky, tak emočně volno," řekl Hrubec.

Koukat se na hokej jen z hlediště podle něj není nic příjemného, ale tentokrát to splnilo účel. "Je to horší než ze střídačky nebo chytat. Byly to nervy, jen na to koukáte, taková bezmoc. Ale skvěle jsme to odehráli a vzali si povinné tři body. Byli jsme tak domluvení dopředu a já jsem rád, že jsem volno dostal a mohl jsem nabrat nějaké síly. Je fajn opravdu vypnout hlavou z toho zápasového tempa," podotkl Hrubec.

V sobotu měl pozměněný program oproti normálu. "Ráno před snídaní jsem šel normálně na poradu. Podíval jsem se na to, jak hrajou Britové a co budeme hrát my. Pak jsme si zahráli ping pong s nehrajícími. Rozdrtili jsme s Adamem Musilem Zohorniče (Tomáše Zohornu) a Ráďu (Lukáše Radila). Neměli vůbec šanci," smál se devětadvacetiletý gólman, který letos vychytal Omsku zisk Gagarinova poháru.

Domů chce odjet až po neděli

Volnější den mu rychle plynul, protože zápas se hrál hned po poledni. "Bylo i fajn, že se dohrálo odpoledne a pak jsme po zápase zase byli celý den s týmem spolu. Odpočinul jsem si a zavolal jsem si s rodinou, bylo skvělé je vidět. I při tom ping pongu přemýšlíte nad vším ostatním jen ne nad hokejem," vylíčil.

Po rodině se mu ale hodně stýská, má za sebou už dlouhé odloučení ze sezony v KHL. "Počítám každý den, abychom už mohli odjet za rodinami. Hodně mi chybí, v sezoně jsem ji neviděl pět měsíců, teď to bude zase měsíc. Moc se na ně těším. Samozřejmě to odpočítávám až do 6. června," doufá Hrubec, že se domů vrátí s medailí na krku.

Podobně jako v úterý čeká výběr kouče Filipa Pešána večeře v uzavřeném resortu u Baltského moře, kam se ve své "bublině" vydá a pozmění klasický povolený přesun jen mezi hotelem a halami. "Já se na to moc těším. Zrovna tato večeře je na krásném místě," řekl Hrubec.

"Projíždíme tam lesem, kde jsou nejhezčí vily, které jsem kdy viděl. Těším se, až tou oblastí zase pojedeme. To je přesně styl, který se mi líbí. Je to kousek od moře a je to tam opravdu krásné. Je skvělé, že se něco takového dá udělat a můžeme vypadnout z hotelu," uvedl rodák z Vimperka. Navíc se mohl těšit i na lepší počasí. "Dneska jsem si vzal i sluneční brejle, takže to bude fajn."

I změna hotelového jídelníčku je vítaná. "Máme na hotelu i možnost pokojové služby, kde je nabídka rozšířená o další tři jídla. Ty už jsem taky protočil," neskrýval Hrubec, že se těší na vybranější nabídku rautu. Celkově je pobyt v "bublině" podle něj už mírně ubíjející. "Je tady jen takový výběh se třemi stoly. Tam si volám s rodinou ze sluníčka, ale jinak je to takové všelijaké. Ale jsme tady kvůli hokeji a všichni to máme stejné. Holt to tak je, není to žádné fňukání. Spíš jen popisuju, jak to tady je," prohlásil Hrubec.

Drobným rozptýlením bylo i oficiální focení týmu pro IIHF. "Jediné takové zajímavé na tom bylo, že jsme jeli autobusem městské hromadné dopravy s policajty před námi i za námi tentokrát v zápasových dresech. Tam už bylo vše připravené, tři dva jedna smích, vyfotili jsme se, převlékli a šli jsme trénovat," dodal Hrubec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články