Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Euforii Kazachstánu utlumili Američané. Petersen vychytal nulu

Američtí hokejisté se rozjíždí k opravdu zajímavým výkonům. I ve třetím utkání na mistrovství světa v Rize bodovali a poradili si 3:0 s Kazachstánem. Ten další senzaci nepřidal po výhrách nad Finskem a Lotyšskem v nájezdech. Cal Petersen eliminoval všechny jejich útočné snahy a vychytal nulu. Za favorita skóroval bek Adam Clendening, na něhož navázal ve druhé třetině Trevor Moore a ve třetí části Jack Drury.

Adam Clendening slaví gól s Zackem Jonesem
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Jari PestelacciJP

Američané si góly rozložili rovnoměrně do každé z třetin. Hned v úvodu začali náporem a jejich aktivita se promítla i do poměru střel za první dějství, který byl 25:8 (celkem 52:18). Na konci sedmé minuty uklidnil favorita vedoucím gólem Clendening.

"Myslím, že jsme hráli docela dobře. Rychle jsme si dávali puk a řešili jsme věci jednoduše. Pro pár hráčů byly úvodní zápasy turnaje první v tomto roce a všechno si potřebovalo trochu sednout, ale myslím, že celkově vzato jsme zápas od zápasu lepší," uvedl Adam Clendening.

Hodně důležitý byl nástup do druhé části. Po 93 sekundách zvýšil Moore a v tu chvíli bylo zřejmé, že pokud se Kazaši chtějí pokusit o další překvapení na účet favorita, potřebují co nejdříve odčarovat Petersenovo kouzlo. Šance však přibývaly hlavně na straně Američanů. Dvě z nich nevyužil Robinson, přestože byl gólu hodně blízko.

Zámořský celek zvládl na výbornou rovněž nástup do třetí třetiny, kdy Drury přizvedl Donatovo nahození a Bojarkin potřetí kapituloval. V tu chvíli bylo o vítězi rozhodnuto. Tím spíš, když o chvilku později nebyl uznán gól Petuchova pro úmyslné hraní nohou.

"Hrát proti týmu takových kvalit je moc dobrá zkušenost pro všechny naše hráče," prohlásil kouč poražených Jurij Michajlis. "Ano, Američané byli dnes silnější než my, ale myslím, že i my jsme tam měli své momenty a zasloužili jsme si alespoň ten jeden vstřelený gól," dodal Michajlis.

Skupina B (Arena Riga):

USA - Kazachstán 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Clendening (Robertson, T. Moore), 22. T. Moore (Z. Jones), 42. Drury (Donato, Tennyson). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Hynek (všichni ČR), Synek (SR). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Bez diváků.

Sestavy:

USA: Petersen - Wolanin, Roy, Z. Jones, Tennyson, Hellickson, Clendening, Ch. Wideman - Robinson, Rooney, Chmelevski - Donato, Drury, Beniers - Robertson, T. Moore, Garland - Abdelkader, Blackwell, Labanc - B. Boyle. Trenér: Jack Capuano.

Kazachstán: Bojarkin - Makljukov, Dietz, Orechov, Blacker, Šalapov, Stěpaněnko - Panjukov, Starčenko, Ševčenko - N. Michajlis, Valk, Savickij - Šestakov, Šin, Rymarev - Akolzin, Sagadějev, Asetov - Petuchov. Trenér: Jurij Michajlis.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články