Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Procházka s Antošem v ČT: Takové chyby nejsou normální. Proč je Pešán bez emocí?

Čeští hokejisté si připsali první výhru na mistrovství světa. Po prohrách s Ruskem a Švýcarskem ale proti Bělorusku urvali pouze dva body za vítězství v prodloužení. Experti ČT sport Martin Procházka a Milan Antoš jsou přesvědčeni, že na tom má podíl i zcela banální chyba národního týmu. Překvapeni jsou také z velmi chladného přístupu k oslavám gólů, který jde proti tradici. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport, webu ctsport.cz a v HbbTV.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio ČT sport: Pešán? Bez emocí, shodují se Antoš a Procházka

"No, tak nakonec dva body. Určitě dobrý, ale my jsme počítali se třema. Jednoznačně, já si myslím, že to utkání jsme měli zvládnout za tři body. Nakonec jsme otočili na 2:1, byla otázka času, kdy jsme měli dát třetí branku. Tu se nám nepovedlo dát," řekl Procházka ve vysílání ČT sport.

"Bělorusové poté začali lépe bruslit, dostávali se do šancí víc a víc, nakonec se jim to povedlo a stav 2:2... Nakonec v prodloužení dva body, ale nevím. Výsledek jako...," konsternovaně hledal slova.

Českou reprezentaci navíc výrazně podržel gólman Šimon Hrubec. Chytil soupeřovy tutovky a u vítězného gólu Dominika Kubalíka v prodloužení si navíc připsal asistenci.

"Všichni jsme počítali s tím, že ten zápas bude daleko jednodušší, že je přestřílíme, bude tam obrovskej tlak a z toho prostě napadaj góly. Střelce na to máme. Ale ten vývoj toho zápasu nám ukázal, že to úplně tak v pohodě nebylo," začal svůj pohled Antoš.

"Spíš šlo o to, že jsme v závěru měli velké štěstí, že Bělorusové neproměnili ty šance, které měli, a potom udělali brutální chybu, kdy zaútočili všichni tři a z té chyby šel Dominik Kubalík sám. On ten nájezd opravdu udělal velmi dobře, je vidět, že to je střelec, že to umí, že když ujede, ví, co s pukem," doplnil Antoš.

Trvalo to dlouho

Český tým měl podle něj během celého utkání šancí více než dost. "Spíš je pro nás všechny zklamáním, že to trvalo tak dlouho, abychom si došli pro vítězství. Ta chyba, která byla zase na 2:2, to jsou chyby, které se na takovéhle úrovni stávat snad ani nemůžou. To by ty hráči měli vědět, co dělat, pokud nemají puk na holi," připomněl Antoš 52. minutu, kdy střelou z pravého kruhu k protější tyči vyrovnal Jerjomenko.

Banální chyby zatím podle Procházky český tým provází na turnaji. "Je to zvláštní, ale zápas s Ruskem rozhodlo špatný střídání, kdy Moravčík nahodil málo puk a nikdo za ním nebyl a teď si necháme srovnat zápas na 2:2 takovouhle banální chybou. To prostě není úplně normální, běžný. Takovýhle hráči zkušený si to nemohou dovolit. Potom přicházíte o body, o zápasy."

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Oba bývalé hokejisty zároveň překvapil výrazný deficit emocí na české straně, čehož si ve velké míře všímají i sami fanoušci. 

"Emoce tam k tomu prostě musí být. Přece vždyť jsou kluci jeden tým. Když dají góly, tam se přece musí radovat. Je to i odraz k tomu, aby se ten tým nakopnul, abych tam viděl emoce jak u hráče, tak u trenéra. Přece když vyhrajeme, uděláme dva body, tak tam musí přijít nějakej impuls od toho trenéra," nechápal Procházka.

Pešánův neaktivní výraz

Antoš si při té příležitosti vzpomněl na již zesnulého kouče Miloše Říhu, který před dvěma lety vedl českou reprezentaci na MS v Bratislavě. 

"Ten ty emoce dával hodně znát. Tady to je úplně jiný obrázek. Pokud si vzpomeneme na Ivana Hlinku, tak úplně stejně. Je pravdou, že ten výraz Filipa Pešána není úplně aktivní na tý střídačce. Je to jeho rozhodnutí, jak se chce tvářit."

Utkání Česko – Bělorusko
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Antoš nicméně dodává, že Pešanův "poker-face" respektuje.

"Ale myslím si, že hráči mají rádi, když prostě ten trenér s nima trochu na tý střídačce žije. To je holej fakt a bylo to trochu vidět, když dal Honza Kovář ten gól, tak Martin Straka si šel hned plácnout. Je to taková tradice a Filip Pešán to nedává moc znát."

Bude zároveň rád, když se hokejová veřejnost někdy v budoucnu dozví, proč Pešán zvolil takový přístup.

"Možná někdy vysvětlí, proč nechce oslavovat ty góly, ale hledat tady na tom mouchy... Já bych je nehledal, nechal bych ho bejt, ať se soustředí na to, co chce dělat a uvidíme po turnaji. Třeba to dokáže vysvětlit," doplnil Antoš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články