Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Když nebudeme držet systém a nepřidáme hokejovost, úspěch nepřijde, soudí Pešán

Češi na tom nejsou slavně. Po třech utkáních mají dva body, jež získali proti Bělorusku při výhře 3:2 v prodloužení. Hlavní trenér Filip Pešán byl za zisk po nelehkém průběhu rád. Nyní má dva dny bez zápasu, během nichž chce najít ještě lepší formace. Dle něj hráči chtěli utkání proti outsiderovi strhnout individuálně, ale zapomínali na týmovost a systém.

Filip Pešán na české střídačce
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Chtěli jsme tři body. Chtěli jsme soupeře porazit, i když jsme věděli, že sehrál výborné zápasy a sebral body týmu, jako je Švédsko. Po tom průběhu v druhé půlce třetí třetiny a v prodloužení jsme nakonec za dva body rádi," řekl Pešán.

Po nepodařeném vstupu do turnaje byla podle Pešána na hráčích vidět tíha nutnosti úspěšného výsledku. "Viděl jsem to na nich a myslím si, že to všichni ti hráči vnímají podobně. Začali jsme turnaj se silným Ruskem, kde jsme museli po devíti výhrách dobře vstoupit do turnaje. Nepodařilo se nám to, takže jsme po prohře s Ruskem museli vyhrát zápas se Švýcarskem, co se nám taky nepodařilo. Teď už to 'muset' bylo napsané tak obřím písmem, že jsme opravdu museli," podotkl Pešán.

"Přestože se zápas velice těžce odpracoval, tak jsme ho zvládli za dva body, za což jsme velice rádi. Ale jakmile nepřidáme hokejovost a trošku víc dodržování systému, tak nebudeme úspěšní. My jsme se v tom utkání snažili individuálně, každý sám to strhnout, což bohužel není cesta."

Doufal jsem, že vezmeme opratě do rukou

"Já jsem doufal, že dneska vezmeme opratě do rukou a budeme v zápase dominovat, což se úplně nestalo. Na druhou stranu musím říct, že jsme narazili na velmi dobře defenzivního připraveného soupeře s velmi silnými hráči. Bránili celý zápas a byli nebezpeční v protiútocích. I proto porazili například Švédsko," uvedl třiačtyřicetiletý kouč.

"Oproti minulým zápasům jsme se určitě zlepšili před oběma brankami, ale k dokonalosti to má daleko. Myslím, že tým od začátku pracoval na sto procent, ale chybí nám lehkost a taková ta chemie. To je moje práce, abych ji nalezl a dokázal ji spojit," podotkl.

Nadále bude hledat ideální složení. "Turnaj se už rozběhl obrovským tempem, takže už máme spoustu materiálu, abychom chemii nalezli. To není výmluva, ale jen fakt, když se k týmu připojí dva, tři, čtyři hráči, kteří mají velmi důležité role, tak to zatřese týmem. Dali jsme si tři zápasy, každý měl jiný průběh a jiný scénář. Teď je to na nás, abychom našli během dvou dnů ideální dvojice a trojice, svázali kluky do takového systému, který nám fungoval," doplnil Pešán.

Před čtvrtečním utkáním se Švédskem mají Češi dva volné dny. "Vítám volno, protože chyb a nesystémové práce je tolik, že využijeme ty dva dny na odpočinek a na to, abychom si sladili věci, na které nebyl čas, protože jsme přiletěli s novými hráči připojenými těsně před turnajem do karantény. Bohužel výsledky i herní přednes jsou adekvátní tomu, kolik času jsme s tím týmem měli," dodal Pešán.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články