Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Dánové utrpěli vítězství nad Korejci a flirtují s účastí ve čtvrtfinále

Měla to být jednoznačná záležitost, nicméně opak byl pravdou. Před vyprodanou arénou Jyske Bank Boxen si domácí reprezentace Dánska vybrala "oddechový čas". Beznadějně poslední Koreu nikterak nepřehrála, ale své fanoušky nakonec přece jen potěšila. Zvítězila potřetí za sebou, tentokrát 3:1, a poskočila na druhé místo skupiny B. Soupeři z Kanady a Finska však mají dva zápasy k dobru. 

Utkání Dánsko - Jižní Korea
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Po senzačním skalpu Finska si hokejisté pořadatelské země poradili i s Norskem, jenže proti asijskému outsiderovi mistrovství světa se trápili od začátku do konce. Spasila je až tradiční zbraň – přesilová hra. První gól Franse Nielsena padl sekundu po vypršení trestu Lee Don-Kua a třetí branku zaznamenal v početní výhodě Nichlas Hardt. Svěřenci trenéra Jana Karlssona potvrdili, že v této disciplíně patří na turnaji mezi nejlepší.

"Možná jsme byli trošku v křeči," připustil dánský bek Stefan Lassen. "Byl to pro nás těžký zápas. Hráči soupeře pracovali velmi tvrdě a jde o dobrý tým. Puk se dnes sice neodrážel k nám, ale dosáhli jsme na tři ohromně důležité body, což byl náš jediný cíl," dodal.

V rovnovážném počtu hráčů na ledě bylo střetnutí vyrovnané. Před zmíněným zásahem Nielsena z úvodu druhé třetiny orazítkoval An Čin-Hi tyč za bezmocným brankářem Andersenem. Ve 25. minutě už Korejci, kteří v pátek večer inkasovali třináctkrát od Američanů, skórovali zásluhou Kim Ki-Sunga.

Premiérového bodového zisku se ovšem nedočkali. Vítěznou trefu si ve 33. minutě připsal Jesper Jensen, když po nahrávce Olivera Bjorkstranda využil nepochopitelnou chybu soupeře v rozehrávce. "Korejci měli za sebou včerejší večerní duel, v němž si nechali dát hrozně moc gólů. Možná mluvili o tom, že se pokusí být kompaktnější, aby nás drželi mimo dostřel. A odvedli skvělou práci. Každou šanci jsme si museli tvrdě vybojovat," hodnotil Jensen.

Před večerním duelem Kanada – Finsko se Dánsko posunulo na druhé místo, ale vzhledem k počtu odehraných zápasů pravděpodobně klesne zpět na čtvrtou pozici. O vstupenku do čtvrtfinále se proto v přímém souboji utká 15. května s Lotyšskem.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:

Skupina B (Herning): Dánsko - Korea 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. F. Nielsen (D. Nielsen), 33. J. Jensen (Bjorkstrand), 57. Hardt (F. Nielsen, J. B. Jensen) - 25. Kim Ki-Sung (Kim Sang-uk). Rozhodčí: Sjöqvist (Švéd.), Gouin - McCrank (oba Kan.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 10.591.

Dánsko: Andersen - O. Lauridsen, J. B. Jensen, Lassen, Larsen, D. Nielsen, N. B. Jensen, Kristensen - Boedker, F. Nielsen, Bjorkstrand - Storm, Regin, Hardt - N. Jensen, J. Jensen, Hansen - Madsen, Jakobsen, Russell. Trenér: Jan Karlsson.

Korea: Dalton - Young, Kim Won-čon, Regan, I Ton-ko, So Jong-čon, Plante, O Hjon-ho, Song Hjong-Čchol - Kim Sang-uk, Kim Ki-song, I Čong-hjon - Radunske, An Čin-hi, Swift - Šin Sang-hun, Pak U-sang, Kim Won-čong - Šin Sang-u, I Jong-čon. Trenér: Pek Či-son.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články