Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Finové se pokusí napravit blamáž proti Kanaďanům, Rusy čekají Švýcaři

Tradiční víkendová porce šesti utkání nebude chybět v programu letošního mistrovství světa ani v sobotu. Šlágr uvidí fanoušci v Herningu, kde změří síly Finsko s Kanadou. "Suomi" nečekaně padli s domácím Dánskem, a mají proto co napravovat. Výběr ze země javorových listů se ovšem po úvodní porážce v prodloužení s USA pyšní sérií tří vítězství v řadě. V roli favoritů nastoupí Švédsko proti Slovensku či Rusko proti Švýcarsku. Přímé přenosy sledujte od 12:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Ryan Nugent-Hopkins z Kanady v utkání proti Jižní Koreji
zdroj: Reuters autor: DAVID W CERNY

Fantastická jízda útočného tandemu Sebastian Aho - Teuvo Teräväinen se proti Dánsku pozastavila, což v severském derby bylo znát. Porážku 2:3 před vyprodaným hledištěm v aréně Jyske Bank Boxen čekal málokdo. O to větší motivaci budou mít svěřenci Lauriho Marjamäkiho v zápase s Kanadou, která zatím získala během turnaje o jeden bod více, konkrétně deset. V předchozím duelu si smlsla na Norsku. Vzhledem k výsledkům suverénních Američanů půjde víceméně o přímý souboj o druhé místo ve skupině B.

V téže skupině čeká velmi důležité střetnutí i Lotyšsko a Německo. Obě reprezentace se zatím nachází mimo postupové pozice pro play-off, ale šanci proklouznout mezi elitní kvarteto stále mají. Pobaltský národní tým naposledy statečně vzdoroval USA, když prohrál až po prodloužení. Stříbrní medailisté z olympijských her v Pchjongčchangu se naladili demolicí beznadějně poslední Jižní Koreje, jež bude sobotním soupeřem Dánska.    

Ve skupině A nastoupí zejména Švédové a Rusové. Hokejisté "Tre Kronor" se v Dánsku prezentují excelentními výkony, slavili po všech dosavadních utkáních a nejlepším možným způsobem zahájili cestu za obhajobou titulu. Především elitní formace Rickard Rakell - Mika Zibanejad - Mattias Janmark doslova létá na ledě. Slovensko nicméně v předchozích dvou zápasech uspělo a uchovalo postupovou naději. 

Ke čtvrté pozici, která jako poslední zaručuje vstupenku do vyřazovací fáze, má však blíže Švýcarsko, ale v pátém duelu změří síly s favorizovanou sbornou. Úřadující olympijští šampioni se ve čtvrtek museli sklonit před českým týmem (3:4 po prodloužení, pozn. autora) a další zaváhání nehodlají připustit. Na loňském mistrovství světa deklasovali stejného protivníka 5:1. V bitvě outsiderů z chvostu tabulky budou usilovat o premiérové vítězství na turnaji Rakušané a Bělorusové.    

Program mistrovství světa v sobotu 12. 5.

12:15 Lotyšsko - Německo (ctsport.cz)
12:15 Slovensko - Švédsko (ČT sport a ctsport.cz)

16:15 Dánsko - Jižní Korea (ctsport.cz)
16:15 Rakousko - Bělorusko (ctsport.cz)

20:15 Kanada - Finsko (ČT sport a ctsport.cz)
20:15 Rusko - Švýcarsko (ctsport.cz)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články