Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ruská média: Náladu si musíme spravit na o třídu slabších soupeřích

Moskva - Těžký šok zažili hned na začátek turnaje ruští hokejisté, fanoušci, ale i novináři a experti. Porážku 0:3 s výrazně omlazeným českým týmem čekal málokdo. A ruský tisk se ptá, kde je chyba - zdali jde jen o chvilkový výpadek, nebo se vrací kolosální neúspěch z olympiády v Soči.

Oleg Znarok na střídačce ruské reprezentace
zdroj: Reuters autor: GRIGORY DUKOR

"Rudá mašina zmlkla na startu," napsal zpravodajský server Sportbox.ru. "Ruská reprezentace potřebuje rychlou pomoc," zdůraznil v titulku deník Sovětskij sport, podle kterého Rusové prohráli kvůli bezzubému útoku, děravé obraně a zbytečnému vylučování. "S takovou charakteristikou nelze o vítězství snít," konstatoval.

Češi bez Jaromíra Jágra i dalších vynikajících hráčů se ukázali pro domácí tým neprostupnou hrází, a to tím spíš, že se Rusové neprobudili k lepšímu výkonu. První utkání podle komentátora sice ještě nic neznamená. Přesto vznikl dojem, jako by hráči sborné ještě nezaznamenali, že turnaj už začal a přátelské zápasy skončily. "Sborná, nastal čas se probrat! Anebo volat záchranku? Na tabuli svítí 0:3!" uzavřel deník. 

K čistému kontu pogratuloval komentátor Sport-Express českému brankáři Dominiku Furchovi, který dokázal odolat ruskému sevření i v přesilovce pěti proti třem. "Nebyl to náš den. A dej bůh, aby den, a ne šampionát," zdůraznil deník.

Připomněl, že na předchozím MS na ruském ledě před devíti lety sborná v prvním zápase rozdrtila dánské mužstvo 9:1. "Je sice pravda, že Češi nejsou Dánové, ale sborná na ledě působila bez nálady, mohutný šturm hostitelů šampionátu na startu se nekonal a pak se vytratil i zbytek," uvedl list.

Podle Sport-Expressu by bylo rozhodně lepší dostat v prvním zápasu snazšího soupeře než omlazený český tým Vladimíra Vůjtka, který se obešel bez hvězd z NHL. Zato sborná podle komentátora nezanechala dojem, že byla na mistrovství světa 2016 pečlivě vybrána a připravena.

"Ruská sborná začala domácí mistrovství světa neúspěšně. V prvním zápase se dopustila příliš mnoha chyb a s jedním z hlavních soupeřů ve skupině, s Čechy, prohrála 0:3," konstatoval Kommersant.

Čekat bezchybnou hru od ruské reprezentace v den zahájení šampionátu by sice bylo hloupé, ale problém podle deníku netkvěl jen v emocích, tak často překážejících hostitelům v úvodních zápasech.

Za největší nepříjemnost komentátor považuje, že české góly donutily ruské hráče změnit si představu o poměru sil na ledě a český tým pojednou vystupoval v roli favorita - a nutno přiznat, že tuto roli nesehrál špatně. A nakonec vydržel i ruský nápor. A tak Rusům nezbývá než si zlepšit náladu na dalších soupeřích, o třídu slabších, dodal Kommersant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články