Češi si v Moskvě už upravili kabinu podle svého, led se jim moc nelíbí

Moskva – Ještě v úterý večer stihli generálku proti Kanadě v Praze a o den později už se čeští hokejisté proháněli po ledu moskevské arény, kde v pátek odstartuje světový šampionát. V Ledovém paláci se už tým zabydlel a upravil si kabinu podle sebe. Se stavem ledu však hráči po prvním tréninku příliš spokojení nebyli.

Trénink české reprezentace v dějišti MS v Moskvě
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Češi se vydali na cestu po úterním duelu v O2 areně s Kanadou (0:3) v sedm ráno. "Cesta proběhla naprosto bez problémů. Stejně tak z letiště na hotel a z hotelu sem. S organizací jsme spokojení," řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

Tradiční dopravní zácpy český tým nepotrápily, možná i proto, že někteří Moskvané využili dnů mezi státními svátky k volnu. "Měli jsme celou dobu policejní doprovod. Myslím, že nám to taky usnadnilo cestu. Snad to takhle bude pokračovat v průběhu turnaje," uvedl Kalous.

Z dlouhotrvajícího cestování panuje v Moskvě vždy obava. "Byli jsme sami zvědaví, jak to bude zvládnuté. Měřili jsme to a byli jsme tady za 28 minut, to je na Moskvu velice slušné. Pokud to bude takhle probíhat, tak by mělo být všechno v pořádku," doplnil Kalous.

Vedle realizačního týmu ani řada hráčů nepřijela do Parku legend do neznáma, někteří navíc znají prostředí i z Kontinentální ligy. Na prosincovém turnaji se podíleli na triumfu brankáři Pavel Francouz, Dominik Furch, obránci Milan Doudera, Jakub Jeřábek, Radim Šimek, Michal Kempný, Jan Kolář, Tomáš Kundrátek a útočníci Tomáš Filippi, Richard Jarůšek, Petr Koukal, Jan Kovář, Martin Zaťovič a Tomáš Zohorna.

Maséři Zdeněk Šmíd s Petrem Ondráčkem nachystali stejnou kabinu, kterou zabydleli pro pohodu českého týmu už v prosinci. Jen není tentokrát pro 27 hráčů už tak prostorná a trio Machovský, Kubalík a Jarůšek v ní sedí trošku stranou.

"Udělali jsme si úpravy, aby nám to v rámci možností co nejvíc vyhovovalo. Uspořádání jsme udělali tak, že máme víc sekcí. Rozdělili jsme to na kabinu pro hráče, posunuli jsme sedačky a vznikl prostor pro videokouče a trenéra brankářů," popsal Kalous.

S ledem Češi spokojení nebyli

Nově vystavěný komplex pro letošní mistrovství světa nabízí pod jednou střechou vedle tří ledových ploch také 14 prostorných šaten a další zázemí pro rehabilitaci. Vedle hlavního stadionu, na kterém se odehrají všechny zápasy základní skupiny A, dvě čtvrtfinále, obě semifinále, duel o bronz i finále, mohou hokejisté pro přípravu využívat ve stejném komplexu tréninkovou plochu, která má i hlediště pro 3000 diváků. Třetí plocha se pro šampionát změnila v tiskové centrum.

Před tréninkem českých hokejistů posvětil led hlavní haly pravoslavný kněz. "Ve všech ruských týmech takové věci probíhají. Asi nebyl jen led, střídačka, ale i kabina. Hráči si tím projdou. Je to běžné," řekl útočník Jan Kovář, který působí už tři roky v Magnitogorsku.

Led ale nebyl podle beka Michala Jordána ideální. "Není perfektní, je tam hodně sněhu. Puk se hodně zastavuje, poskakuje, ale doufám, že se to zlepší. Pokud ne, tak to bude pro všechny stejné," uvedl Jordán, ale první dojmy z dějiště má dobré. "To cestování bylo náročnější, neměli jsme dost času se vyspat. Já jsem usnul až v jednu ráno. Zimák i hotel jsou pěkné, jídlo, co jsme měli k obědu, bylo dobré. Já problémy nevidím," dodal Jordán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články