Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vůbec jsem to nečekal, řekl o nominaci Zohorna. Vyhráno ale ještě nemá

Praha – Poté, co trenér Vladimír Vůjtek ohlásil nominaci na mistrovství světa a mezi vyvolenými bylo jeho jméno, Tomáš Zohorna si mohl oddychnout. Na třetí pokus se totiž dostal do závěrečného výběru pro šampionát, což ani sám příliš nečekal. Jistotu, že si v Rusku zahraje, ale ještě nemá, jelikož v týmu je nyní 27 hráčů a nejméně dva se na soupisku nevejdou.

Tomáš Zohorna
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Před dvěma lety ho o jisté místo v týmu připravilo zranění, loni ho trenér Vladimír Růžička vyřadil po generálce na šampionát. Letos už se rodák z Havlíčkova Brodu dočkal. "Hrozně moc mě potěšilo, že mě trenér nechal v týmu. Nečekal jsem to," řekl útočník Chabarovsku před odletem do Moskvy.

"Cítil jsem, že jsem hodně na hraně. Hlavně od minulého týdne. Na nedělním tréninku jsem byl v šesté pětce, takže jsem cítil, že to není úplně jasné. Když jsem zůstal v týmu po úterním zápase proti Kanadě, tak mě to překvapilo i potěšilo," uvedl Zohorna.

Možná mu pomohl i fakt, že generálku na šampionát odehrál solidně. Formaci, ve které s ním byli Richard Jarůšek a Robert Kousal, se proti obhájcům zlata celkem dařilo a vypracovala si několik solidních šancí. "V neděli jsem si řekl, že i kdybych měl před turnajem skončit, tak na ledě nechám všechno. Myslím, že proti Kanadě se naší pětce zápas povedl a hráli jsme dobře," řekl bývalý hráč Pardubic.

Na závěry minulých dvou sezon, kdy se do nominace nedostal, prý nemyslel. "V prvním případě jsem se zranil, s tím se nedalo nic dělat," řekl k roku 2014. Loni moc reálných šancí neměl. Šampionát se konal v Praze a v české sestavě byla řada posil z NHL v čele s hvězdným Jaromírem Jágrem.

Dobře si uvědomuje, že i tentokrát se může stát, že se na MS nakonec nepředstaví. "Dostal jsem se do širší nominace do Moskvy a teď už to záleží na trenérech, jakou budou mít představu a komu dají šanci. Je mi jasné, že místo v sestavě asi nemám jisté. Budu makat na tréninku a čekat na svoji šanci," uvedl Zohorna.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým odletěl do dějiště MS
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články