Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 2004: Česko - USA

SESTŘIH: Na závěr Euro Hockey Challenge šestá výhra. Češi zvládli v Bratislavě i odvetu se Slovenskem

Také poslední utkání šestidílné série přípravných zápasů národní tým výsledkově zvládl a v Euro Hockey Challenge zůstal stoprocentní. Česká reprezentace zvítězila v Bratislavě 4:1 a navázala na předchozí triumf v Trenčíně (4:2). Svěřence trenéra Radima Rulíka čekají před domácím šampionátem už jen České hokejové hry, které v příštím týdnu nabídne ČT sport a ČT sport Plus od čtvrtka do neděle.

Vyrovnaný zápas rozhodla situace ze 48. minuty, kdy českému útoku vyšel protiútok a v přečíslení vstřelil vítězný gól Petr Kodýtek po odrazu od Ondřeje Kovařčíka. Kodýtek navíc dorazil necelých sedm minut před koncem volný puk v brankovišti po předchozí střele Jakuba Rychlovského do tyče a v přesilové hře upravil na 3:1. Pojistku přidal do prázdné brány kapitán Roman Červenka.

"Ten první, musím říct skvělé založení, už to začalo vzadu. A potom 'Kousy' (Pavel Kousal) to tam dával před bránu. Odrazilo se to (od Ondřeje Kovařčíka) ke mně a snažil jsem se co nejrychleji to dát do brány a vyšlo to. Ten druhý, Kuba Rychlovský to tam mohl dát, nastřelil tyčku, snažil jsem se být rychle na puku a dát to hned do brány," ohodnotil Kodýtek vstřelené branky.

Za nerozhodného stavu přitom mohli jít do vedení Slováci, jenže Lukáš Cingeľ nastřelil ve 41. minutě v přesilové hře levou tyč brány Jakuba Málka. Byl to právě slovenský útočník brněnské Komety, jenž na konci druhé třetiny srovnal na 1:1 v předchozí početní převaze pět na tři.

Skóre zápasu otevřel obránce David Špaček, který v předchozím utkání v Trenčíně debutoval v seniorském národním týmu. Ve dvou duelech tak vyprodukoval gól a asistenci. Tentokrát si připsal reprezentační premiéru Matyáš Kantner.

"Byl to jiný zápas než v Trenčíně. V první třetině jsme nehráli dobře do defenzivy, měli jsme tam moc okének a Slováci byli nebezpeční, párkrát nás přečíslili. Se štěstím jsme to zvládali a pomohla nám vydařená akce a gól na 1:0. Pak už jsme byli lepší, měli jsme územní převahu. Škoda vyloučení, která nás poslala do tří a soupeř vyrovnal. Řekli jsme si, že už se chceme faulů v útočném pásmu vyvarovat. Chtěli jsme pak navázat na druhou třetinu, což se nám naštěstí povedlo. Za to jsme si vítězství zasloužili," řekl Rulík.

České hokejové hry uzavřou program před startem mistrovství světa v Praze a Ostravě, které startuje 10. května. V Brně budou při poslední akci Euro Hockey Tour obvyklí soupeři posledních let – Švédsko, Finsko a Švýcarsko.

Přípravný hokejový zápas v Bratislavě:

Slovensko – Česko 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 40. Cingel (Lantoši, Škorvánek) – 12. D. Špaček (O. Kaše, J. Vrána), 48. Kodýtek (O. Kovařčík), 54. Kodýtek (Rychlovský, P. Kousal), 60. Červenka (M. Špaček). Rozhodčí: Hronský, Crman – Durmis, Konc (všichni SR). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8745 (vyprodáno).

Slovensko: Škorvánek – Bučko, M. Ivan, Bačik, Grman, Gachulinec, Golian, Brincko, R. Petrovický – Lantoši, Cingel, Takáč – A. Kudrna, M. Sukeľ, Cehlárik – Faško-Rudáš, Tamáši, Okuliar – J. Baláž, Petrovský, Kašlík – Kollár. Trenér: Ramsay.

Česko: J. Málek – Ticháček, Ščotka, Krejčík, Pyrochta, D. Špaček, Mašín, Zábranský, J. Galvas – Chlapík, M. Špaček, Červenka – O. Kaše, Tomášek, J. Vrána – P. Kousal, Kodýtek, O. Kovařčík – Kantner, Kondelík, Rychlovský. Trenér: Rulík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články