Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Šance je velká a na MS můžeme zase udělat úspěch, věří Smejkal

V závěrečném vystoupení na Českých hrách proti Švýcarsku zaznamenal gól a asistenci, a přestože to k výhře nestačilo, mohlo ho aspoň těšit jeho jméno v nominaci na světový šampionát. Jiří Smejkal se může těšit na další velký turnaj, v týdnu navíc podepsal smlouvu s Ottawou Senators v NHL.

"Byl to pro nás dlouhý týden. Jsme tu od pondělí, měli jsme hodně tréninků a tohle byl třetí zápas ve čtyřech dnech. Myslím, že každý jsme do toho dali všechno. Minimálně na remízu to bylo," řekl Smejkal k těsné porážce 2:3 se Švýcarskem, přičemž týmu stačila jakákoliv výhra k triumfu na domácím turnaji Euro Hockey Tour.

Smejkal před závěrečnou nominací nervozitu z týmu necítil. "Před zápasem jsme si říkali, že to pro někoho může být poslední zápas sezony, takže není co ztratit. Ať do toho každý dá, co má. A pak na konci se uvidí, kdo pojede, a kdo nepojede," podotkl majitel bronzu z loňského mistrovství světa, který se chystá na čtvrtý velký turnaj po dvou světových šampionátech a olympijských hrách v Pekingu.

"Chtěli jsme vyhrát, bohužel se nám to nepovedlo. Samozřejmě to mrzí tím spíš, že jsme mohli vyhrát celý turnaj. Myslím, že všechny tři zápasy byly z naší strany dobré. Každý byl nakonec o jediný gól, což ukazuje, jak jsou týmy vyrovnané. Rozhodují maličkosti. A tentokrát jsme udělali o chybu víc, dostali o ten jeden gól navíc a prohráli tím celý zápas," podotkl.

Věří, že na šampionátu bude tým opět bojovat o nejvyšší pozice. "Máme tu spoustu šikovných kluků. Turnaj zase ukázal, jak jsou týmy na špičce vyrovnané. Myslím, že šance je velká a můžeme zase udělat nějaký úspěch. Spousta kluků je tady od začátku, jsme vlastně taková malá rodina, končíme teď čtvrtý týden. Užíváme si to, trávíme spolu všechen čas a ti, co pojedou, tak si to užijou a udělají všechno pro to, aby Česko nějaký úspěch přivezlo," řekl Smejkal.

Bere jako výhodu, že je velká část týmu dlouho pohromadě. "Deset, možná i víc kluků je tu od prvního týdne v Plzni. Strávili jsme spolu hrozně moc času. Jezdili jsme domů jen na víkendy, možná nás to pak v těžkých chvílích může stmelit a může nám to pomoct," dodal Smejkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články